Tenis

Davidenko preživio uvertiru

Deni Kirinčić • srijeda, 28.02.2007.

Treći nositelj ATP turnira u Dubaiju Nikolaj Davidenko provukao se u teška tri seta protiv marokanskog veterana Younesa El Aynaouija nakon skoro tri sata igre. Španjolac Rafael Nadal također je otišao dalje u tri seta protiv Cipranina Marcosa Baghdatisa...

Malo tko je očekivao da El Aynaoui može napraviti nešto više protiv Davidenka koji bilježi odlične rezultate, ali iznenađenja su uvijek prisutna. Nakon što je prvi set dobio u tie-breaku sa 7:2, Marokanac se u sljedeća dva dobro držao do same završnice seta kada nije bio dovoljno koncentriran. Davidenko je svaki put koristio priliku i zasluženo s dva puta po 7:5 otišao u drugo kolo.

Baghdatis je napravio odlično otvaranje protiv drugog nositelja dobivši prvi set sa 6:3. Cipranin je imao odličan prvi servis sa stopostotnim učinkom dobivenih poena. Ipak, Nadal se kao ni uvijek nije predavao i drugi set riješio sa 6:2. U trećem je uzeo break u trećem gemu i riješio pitanje pobjednika. Nadal se istaknuo i odličnim serviranjem ne ponudivši Baghdatisu niti jednu break-loptu u zadnja dva seta.

Vezane vijesti

Prošlotjedni polufinalist Rotterdama Novak Đoković opasno je "visio" u trećem setu. Belgijac Kristof Vliegen stekao je prednost breaka, ali break nije pretvorio u pobjedu. Đoković se vratio i još jednom uzeo servis Vliegenu koji je nakon toga morao potpisati poraz s 4:6, 6:4, 6:3.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Pobjednik Rotterdama Mihail Južnji i dalje je na pobjedničkoj nozi. Finac Jarkko Nieminen dobio je prvi set 6:3, ali to je bilo sve što je napravio u cijelom susretu. Južnji je preuzeo inicijativu i istim rezultatom slavio u sljedeća dva. Nijemac Tommy Haas nastavio je sa svojom dominacijom i protiv Radeka Štepaneka, koji je pao sa laganih 6:4, 6:3.

Jedini nositelj koji je otpao bio je osmopostavljeni David Ferrer koji je za protivnika dobio Šveđanina Robina Söderlinga, koji u zadnje vrijeme igra odlično. Ferrer je pružio vrlo dobar otpor, ali je nakon (nesretno) izgubljenog tie-breaka popustio u svojoj igri i lako sa 6:1 prepustio Söderlingu mjesto u drugom kolu.

U ostalim susretima vrijedi istaknuti pobjede Rainera Schüttlera, Danielea Braccialija i Gillesa Simona, koji je s dva puta po 6:4 nadvisio Philippa Kohlschreibera. U parovima, drugi nositelji Paul Hanley i Kevin Ullyett su s 5:7, 6:4, 10:4 svladali Jeffa Coetzeea i Rogiera Wassena, dok su Yves Allegro i Roger Federer sa 6:7(4), 6:4, 10:5 bili bolji od Rusa Davidenka i Južnjog.

ATP Dubai, 27.2.2007., prvo kolo: Rafael Nadal (ESP, 2) - Marcos Baghdatis (CYP) 3:6, 6:2, 6:3, Nikolaj Davidenko (RUS, 3) - Younes El Aynaoui (MAR, Q) 6:7(2), 7:5, 7:5, Tommy Haas (GER, 5) - Radek Štepanek (CZE, WC) 6:4, 6:3, Novak Đoković (SRB, 7) - Kristof Vliegen (BEL) 4:6, 6:4, 6:3, Robin Söderling (SWE) - David Ferrer (ESP, 8) 7:6(13), 6:1, Gilles Simon (FRA) - Philipp Kohlschreiber (GER) 6:4, 6:4, Mihail Južnji (RUS) - Jarkko Nieminen (FIN) 3:6, 6:3, 6:3, Rainer Schüttler (GER, Q) - Andreas Seppi (ITA, Q) 6:0, 7:6(5), Daniele Bracciali (ITA) - Oliver Marach (AUT, Q) 6:4, 6:3.

ATP Dubai, 27.2.2007., prvo kolo, parovi: Allegro / Federer (SUI/SUI) - Davidenko / Južnji (RUS/RUS) 6:7(4), 6:4, 10:5, Hanley / Ullyett (AUS/ZIM, 2) - Coetzee / Wassen (RSA/NED) 5:7, 6:4, 10:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!