Tenis

Uspješno Ljubičićevo zagrijavanje

Ivana Spahija • subota, 24.03.2007.

Start Masters Series turnira u Miamiju donio je Ivanu Ljubičiću idealnog protivnika. Filippo Volandri nije uspio previše namučiti Ljubičića u drugom kolu i dobro mu je poslužio za upoznavanje s podlogom i lopticama. Sve je bilo riješeno za sat i pet minuta, a meč je mogao biti i ranije gotov, no Talijan se borio i izborio za "produženje" meča...

U prvom setu Ljubo je krenuo maksimalno agresivno, prvi gem osvojio je bez izgubljenog poena, a već u drugom je bio u prilici oduzeti servis Talijanu, što mu ipak nije pošlo za rukom. Oba tenisača su sačuvala svoje servise do Ljubičićevog vodstva od 3:2, kada je naš tenisač napravio break i poveo sa 4:2. Taj break je bio presudan u prvom setu, do kraja seta Volandri je još jednom spašavao servis, a Ljubo je smireno priveo set kraju rezultatom 6:3.

Početak drugog seta donio je značajnu prednost za našeg tenisača. Već u prvom gemu Ljubičić je oduzeo servis Volandriju, sačuvao svoj servis za 2:0 te ponovno napravio break za vodstvo od 3:0. Talijan se nije predavao, u idućem gemu Ljubičić je na trenutak pao u igri, a Talijan mu je uzvratio breakom i pokušao se vratiti u meč.

Vezane vijesti

Ipak, raspoloženi Ljubo mu to nije dopustio, odmah u idućem gemu je ponovno oduzeo servis Talijanu i pokazao mu tko tu vodi igru. Odličnim servisima Ljubo je stigao do vodstva od 5:1, Volandri je sačuvao svoj servis za 5:2, a to je ujedno bilo i posljednje od njega, jer je Ljubo rutinski obranio svoj servis i slavio sa konačnih 6:3, 6:2.

Slika 1 od 1.
Foto: Igor Petrinović

I statistika meča ide u prilog našem tenisaču koji je ispalio 12 aseva, za razliku od Volandrija koji nije imao niti jedan as servis. Iako je Ljubičić imao nešto lošiji postotak prvog servisa (48 posto), osvojio je 72 posto poena na tom servisu. Ljubo je osvojio ukupno 60 poena u meču, a Volandri je ostao na 44 poena. U trećem kolu Ljubičić će igrati protiv pobjednika susreta između Španjolca Carlosa Moye i Francuza Fabricea Santoroa koji je na rasporedu kasnije večeras.

Masters Series Miami, drugo kolo:
Ivan Ljubičić (Hrvatska, 7) - Filippo Volandri (Italija) 6:3, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!