Tenis

Teško s francuskim čarobnjakom

Ivor Krapac • utorak, 27.03.2007.

Ivan Ljubičić morao je proliti puno znoja za pobjedu nad iskusnim Francuzom Fabriceom Santorom u trećem kolu Masters Series turnira u Miamiju. Hrvatski broj jedan slavio je u teška tri seta, uz preokret nakon izgubljenog prvog...

Ivan se jako namučio za dolazak do pobjede nad igračem koji ga je svladao u tri od šest prethodnih međusobnih susreta. 34-godišnji Francuz posrnuo je s 3:6, 6:3, 6:4 u meču koji je donio niz obostranih uspona i padova, a Ivanu su u posljednjem setu bila potrebna čak tri breaka.

Dvaput je gubio prednost nakon oduzimanja Santorovog servisa, dok je sve razriješio break u sedmom gemu, za Ljubičićevo vodstvo od 4:3. Do kraja je Ljubo držao nakon 30:30 kod 4:3, a na servisu za pobjedu kod 5:4 izvukao je Santorovih 30:40.

Prvi set nije naznačio da bismo mogli doživjeti sretan kraj za prvog hrvatskog reketa. Santoro je uz rani break poveo s 3:0, a Ivanu je preostalo pokušati dohvatiti taj zaostatak. Prilika je bilo puno, no sve su ostale bez realizacije; kod 3:1 Francuz je držao nakon 15:40, kod 4:2 izvukao je 30:40 i Ljubičićevu prednost, a kod 5:3 okrenuo 0:30, zahvaljujući i slaboj Ivanovoj reakciji na mreži nakon izglednog napada i dolaska naprijed u trećem poenu tog gema.

U drugom setu je napokon pao i Santorov servis. Dogodilo se u četvrtom gemu, na osmu Ljubičićevu break-loptu u meču, a taj break pokazao se dovoljnim za ulazak u odlučujući treći. U nastavku je Francuz svoju najveću priliku imao pri zaostatku od 5:3, kad je Ivan držao nakon 30:40.

Za kraj, dogodile su se već opisane muke sa zadržavanjem breaka prednosti u trećoj dionici, u kojoj je Ljubo propuštao 2:1 i 3:2 uz servis. Za dolazak do breaka kod 3:3 slomio je iskusnog Francuza odličnom bekhend-dijagonalom iz trka na break-lopti, potezom vrijednim osiguranja ključne prednosti na putu prema pobjedi.

U osmini finala Ivanu slijedi susret s 20. nositeljem Jarkkom Nieminenom, koji je sa 6:4 i 7:6(3) izbacio jedanaestopostavljenog Davida Nalbandiana. Time je propala mogućnost reprize lanjskog polufinala ovog turnira i osmine finala Indian Wellsa u tjednu prije Miamija, oba puta uz Ljubičićeve pobjede nad Nalbandianom.

S ljevorukim Fincem Ljubo se još nije sastajao.

Masters Series Miami, 26.3.2007., treće kolo: Ljubičić (Hrvatska, 7) - Santoro (Francuska) 3:6, 6:3, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!