Tenis

Ljubo među osam u Miamiju

Ivana Spahija • srijeda, 28.03.2007.

U meču osmine finala 3.450.000 dolara vrijednog turnira u Miamiju, Ivan Ljubičić je nakon sat i 40 minuta igre svladao Finca Jarkka Nieminena i tako upisao svoju jubilarnu 300. pobjedu na ATP Touru...

Meč su dobro otvorila obojica tenisača od kojih je svaki imao po jednu priliku za break u prvom setu. Solidnom igrom sačuvali su svoje servise i došli do tie-breaka gdje je sa 7:4 set uzeo naš tenisač. Ljubo je u prvom setu imao 56 posto prvog servisa, a na tom servisu osvojio je čak 83 posto poena.

Drugi set donio je dominaciju Ljubičića koji je četiri puta bio u prilici oduzeti servis Fincu, to je iskoristio jednom što mu je bilo dovoljno da s konačnih 7:6, 6:4 upiše pobjedu vrijednu četvrtfinala gdje će se susresti sa Argentincem Chelom koji je svladao Amerikanca Delica.

Vezane vijesti

Statistika meča također ide u prilog našem tenisaču, iako ni Nieminen nije puno zaostao. Ljubo je imao ukupno 60 posto prvog servisa, Finac je imao 58 posto. Naš tenisač je imao solidan drugi servis (62 posto), a u as servisima je potpuno nadmašio Finca, Ljubo je "ispalio" ukupno 13 asova, Nieminen tek jednoga.

Ovo je 20. Ljubičićeva pobjeda u sezoni, a hoće li uspjeti obraniti prošlogodišnje finale Miamija, ostaje tek za vidjeti.

ATP Masters Series Miami, osmina finala:: Ljubičić (Hrvatska, 7) - Nieminen (Finska, 20) 7:6(4), 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!