Nogomet

Indonezija iznenadila, Kinezi nemilosrdni

Petar Plevnik • utorak, 10.07.2007.

Ni četvrti dan natjecanja po skupinama na Azijskom kupu nije prošao bez iznenađenja. U prvom susretu dana Indonezija se pobjedom nad Bahreinom pobrinula za titulu senzacije dana, dok su u drugom susretu Kinezi visoko porazili Maleziju...

Iako se znalo da pred 60 000 mahom Indonežana Bahrein neće imati lak posao, malo tko je očekivao da će izabranici Bugarina Ivana Koleva protiv polufinalista posljednjeg Azijskog kupa upisati tek svoju drugu pobjedu u povijesti ovog natjecanja. Indonežani su u vodstvo došli već u 12. minuti, nakon što je Sadarsono izbio sam pred gostujućeg vratara i lakoćom poentirao za 1:0, iako su igrači Bahreina "reklamirali" zaleđe. Nakon primljenog pogotka Bahrein je zaigrao bolje, što im se isplatilo 12 minuta kasnije, kada Jalal koristi zbunjenost domaće obrane i pogotkom vraća stvari na početak.

Drugi dio počeo je sjajnom prigodom Bahreina, točnije Hubaila, no ponajbolji napadač gostiju ne snalazi se najbolje i ostaje 1:1. Kazna za promašaj stigla je u 64. minuti, kada napadač domaćina Pamungkas odlično reagira na odbijenu loptu te dovodi, dotad neprimjetnu, Indoneziju u novo vodstvo. Posljednju prigodu da dođu barem do boda igrači Bahreina imali su u 78. minuti, no Hubailov udarac umjesto u mreži završava na vratnici.

Vezane vijesti

Dvoboj skupine C između još jednog domaćina Malezije te aktualnog viceprvaka Kine nije donio nikakvo iznenađenje. Iako su Kinezi na prvenstvo ispraćeni pod velikim kritikama, ako je suditi prema prvom susretu izabranici Zhu Guanghua osigurali su si barem malo mira. Sjajan dan Kineza najavio je Peng pogotkom u 15. minuti, da bi kinesko vodstvo udvostručio Jiayi u 36. minuti.

Eventualne dvojbe oko pobjednika Kinezi su razriješili u prvih 10 minuta nastavka. Najprije Dong u 51. minuti zabija za 3:0, da bi četiri minute kasnije Peng svojim drugim pogotkom povisio na 4:0. Domaćini su do pogotka ipak stigli u 74. minuti preko Mahayuddina, da bi konačnih 5:1 za Kinu u posljednjoj minuti susreta postavio Dong.

Azijski kup 2007:
Skupina C: Malezija - Kina 1:5
Skupina D: Indonezija - Bahrein 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!