Nogomet

Dvoboj titana bez odluke

Tomislav Globan • srijeda, 11.07.2007.

Posljednja utakmica prvog kola Azijskog kupa bila je ujedno i derbi utakmica natjecanja po skupinama. U Džakarti su snage odmjerili azijski giganti - Južna Koreja i Saudijska Arabija te u uzbudljivoj završnici podijelili bodove. U skupini C Iran se protiv Uzbekistana "iščupao" i došao do važnih bodova...

Skupina C

Prva utakmica dana odigrana je u malezijskoj prijestolnici Kuala Lumpuru gdje je Iran teškom mukom preokrenuo zaostatak od jednog gola i ubilježio vitalna tri boda protiv Uzbekistana.

Nije dobro počelo za Irance. Već u 15. minuti branič Livorna Rahman Rezaei katastrofalno griješi i povratnom loptom glavom loba vlastitog vratara Roudbariana ne znajući da se ovaj nalazi daleko od linije gola i dovodi Uzbekistan u vodstvo.

Ivankovićev nasljednik na iranskoj klupi, Amir Ghalenoei, u poluvremenu u igru uvodi Javada Kazemiana koji odmah počinje raditi "nered" po lijevoj strani uzbekistanske obrane. Rezultat pritiska Irana urodio je plodom u desetoj minuti nastavka kada Jalal Hosseini sjajno koristi ubačaj iz kuta Mahdavikije i glavom matira Bugala za 1:1.

Utakmica je odlučena u 77. minuti kada zamjena Kazemian na odlično dodavanje Teymouriana izbija sam pred Bugala i donosi Iranu pobjedu kojom se pridružuju Kini na vrhu skupine C s tri boda. Iduće kolo donosi okršaj upravo tih dviju momčadi koji će najvjerojatnije odlučiti pobjednika skupine.

Skupina D

Prvo kolo donijelo je izravan dvoboj dviju reprezentacija koje su nastupile na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. Na stadionu Bung Karno u Džakarti na kojem će za dvadesetak dana biti odigran i finale Azijskog kupa, Južna Koreja do vodstva je došla u 66. minuti preko Choija Sung-Kuka.

Činilo se tada kako je momčad nizozemskog stratega Pima Verbeeka na pragu velike pobjede protiv jednog od favorita za osvajanje ovog natjecanja, no Saudijska Arabija se 13 minuta prije kraja ipak spašava. Strijelac s bijele točke bio je Yasser Al-Qahtani.

U ovoj se skupini nalaze još domaćin Indonezija i Bahrein čiji je jučerašnji dvoboj završio iznenađujućom pobjedom domaćih. U sljedećem kolu sastaju se Saudijska Arabija - Indonezija te Bahrein - Južna Koreja.

Azijski kup:
Skupina C: Iran - Uzbekistan 2:1
Skupina D: Južna Koreja - Saudijska Arabija 1:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!