Automoto

Monteiru premijerni pole

Kristian Hohnjec • subota, 28.07.2007.

Bivši vozač Formule 1 Tiago Monteiro dobro se snašao u WTCC-u, danas je bio najbrži na kvalifikacijama, te će sutra Seat po prvi puta ove sezone krenuti s prve startne pozcije. Inače, bila je to prava borba, a draž kvalifikacijama dale su i vremenske prilike....

Po kiši je na stazi u Anderstorpu najbrži je bio domaći adut, Švedanin Rickard Rydell, međutim u završnici kvalifikacija, kada je zasjalo sunce slavio je Monteiro. On je za jednu desetinku bio brži od vozača Chevroleta Nicole Larinija, dobar uspjeh Lacettija upotpunili su Robert Huff na trećem, odnosno Rydell na petom mjestu. "Fantastično je biti u prvom redu, nakon što sam prije četiri godine imao prvu startnu poziciju. Pogotovo što je Monteirov auto lakši od mojeg. Nadam se da će sutra padati kiša", rekao je Larini.

Slika 1 od 1.

Podbacili su vozači BMW-a, inače vodeći u prvenstvu, a zbog problema s automobilom najveći Chevroletov adut Alain Menu sutra će startati s tek 17. mjesta. Utrka u Anderstorpu trebala bi biti zanimljiva s obzirom na veoma nestabilno vrijeme, koje ovih dana vlada u Švedskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!