Automoto

Dominacija Chevroleta u Švedskoj

Kristian Hohnjec • nedjelja, 29.07.2007.

Vikend na švedskoj stazi Anderstorp donio je dominaciju Chevroleta, vozači Lacettija slavili su u obje utrke. Uvertiru je dobio Rob Huff, da bi u drugoj utrci slavio domaći favorit Rickard Rydell. Situacija u borbi za naslov prvaka se zakomplicirala, budući da je BMW imao jako loš nastup....

Vrijeme je ponovo igralo značajnu ulogu, sunce i kiša konstantno su se izmjenjivali. Britanac Robert Huff poveo je utrku od početka, te vodstvo zadržao do kraja. Najbolji u kvalifikacijama, Tiago Monteiro završio je na drugom mjestu, dok je postolje u prvoj utrci osigurao i vozač Alfa Romea James Thompson. "Apsolutno sam oduševljen pobjedom u prvoj utrci. To je bila stvarno savršena vožnja. Na startu se Monteiro borio s Larinijem, pa je otvorio prostor za mene", rekao je pobjednik.

Slika 1 od 1.

Huff u drugoj utrci nije bio niti približno toliko dobar, ali zato su briljirali njegovi timski kolege. Chevrolet je ponovo stigao do sva tri mjesta na pobjedničkom postolju, a najviše se radovao Rydell. Slijede Nicola Larini i Alain Menu. Talijan Larini uključio se u borbu za naslov prvaka, za vodećim Jörgom Müllerom zaostaje deset bodova: "U prvoj utrci mnogo sam izgubio kad me Monteiro gotovo izgurao sa staze. U drugoj utrci dobro sam vozio, iako se nisam mogao boriti s Rydellom koji je bio na slickovim, a ja na mješavini za kišu", rekao je Larini.

Poredak vozača:
1. Jörg Müller (Njemačka, BMW) 58
2. Augusto Farfus Jr (Brazil, BMW) 57
3. Andy Priaulx (Velika Britanija, BMW) 56
4. Nicola Larini (Italija, Chevrolet) 48
5. Alain Menu (Švicarska, Chevrolet) 45

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoSkrolOstalo

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!