Nogomet

Koch: "Zašto nas podcjenjuju?"

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 13.08.2007.

Njemački vratar Georg Koch nakon odličnog starta u Dinamu pomalo je doveo u sumnju svoje reflekse, no on se pravda razlikom u njemačkom i hrvatskom nogometu. Ipak, ono što Koch nikako ne može shvatiti jest zašto Werder podcjenjuje hrvatskog prvaka...

Na današnjoj konferenciji u Mokricama novinarima je bilo posebno zanimljivo poslušati razmišljanja vratara Georga Kocha, koji se u utorak vraća u svoju domovinu kako bi nastupio protiv Werdera. Prekaljeni vratar nakon godina igranja u Njemačkoj dobro je upoznat s aktualnim stanjem bremenskog bundesligaša. "Werder je jako dobar klub s europskim rezultatima iza sebe, ali momčad je doživjela poprilične promjene. Tu vidim našu priliku, a i mi smo već u natjecateljskoj formi, dok su oni prvenstvo tek ovog vikenda otvorili."

Poznato je da njemački klubovi svakoj utakmici pristupaju na gotovo jednak način. Radilo se čak i o prijateljskoj utakmici, oni u dvoboj ulaze kao da se bore za titulu prvaka. Ipak, iz Bremena stižu informacije kako se Dinamo iznimno podcjenjuje. O hrvatskom prvaku kao lakom zalogaju govore gotovo svi. "U Njemačkoj nije običaj podcjenjivati protivnika i zato mi nimalo nije jasno zašto to čine. To uopće nije u duhu njemačkih igrača, a uostalom, za to ni nemaju nikakvih osnova. No, nama takav tretman odgovara. Mi odlazimo pokazati da imamo pravu momčad.", kazao je Koch.

Slika 1 od 1.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nije Koch htio previše spominjati pojedince u Werderovoj momčadi, već ih je istaknuo kao cjelinu. "Na terenu je uvijek od prve minute 11 igrača i oni zajednički pokušavaju stići do povoljnog rezultata.", kazao je njemački vratar, ali je ipak podvukao da kvalitetom odskaču Sanoga, Diego, Borowski i Naldo.

"Imamo svoje šanse i nećemo se predati bez borbe. Vjerujem da naša obrana može dobro odraditi utakmicu i da ćemo se vratiti kući s pozitivnim rezultatom. Naša prednost je što uzvrat igramo na Maksimiru, gdje nošeni navijačima možemo biti još bolji. Mi se u Bremenu moramo dobro postaviti i stajati usko, a oni će nas pritiskom pokušati svladati već u uvodnom dijelu utakmice.", uvjeren je Koch.

'Mi smo mali, ali smo veliki' – parafrazirao je Koch svima dobro poznatu rečenicu iz hrvatske serije koju njemački vratar ipak zasigurno nije gledao. "Odlučili smo otići u karantenu kako bismo se u miru pripremali za utakmicu, jer nam je ulazak u Ligu prvaka jako velika želja. Dinamo je mlada momčad, ali smo dovoljno zreli da ne činimo određene greške.", smatra Ivankovićeva jedinica.

Osvrnuo se pri kraju konferencije Koch i na svoje nastupe u Dinamovom dresu. "Nisam previše zadovoljan, a problem je u tome što sam u Njemačkoj igrao drukčiji nogomet. U Hrvatskoj ponekad vratar stoji po 20 minuta i gleda utakmicu, a to je vrlo loše za koncentraciju, koja je ipak najbitnija.", kazao je Nijemac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!