Nogomet

Sammir: "Werder je moja najveća utakmica"

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 27.08.2007.

Od dolaska u Dinamo Sammir je oduševio mnoge navijače svojim brazilskim potezima, a iz utakmice u utakmicu napreduje i počinje prihvaćati europski stil nogometa. Utakmica protiv Werdera je sasvim sigurno najveća u njegovoj karijeri i nada se kako će pomoći momčadi ostvariti željeni cilj…

Njegov dolazak u Dinamo bio je obavijen velom tajni, a kao i u slučaju mnogih Brazilaca, teško je o njemu bilo saznati informacije o prijašnjem tijeku karijere. Mladi nogometaš za kojeg se nagađalo tek da će biti među najbolje plaćenima u klubu izazvao je time mnogo interesa. Tek nedavno je otkriveno da Sammir zapravo i nije u vlasništvu Dinama, već da je došao na posudbu do prosinca 2007. godine.

Svojim igrama definitivno je potvrdio kako se radi o velikom potencijalu i u Dinamu su već krenuli u realizaciju otkupa njegova ugovora. Etto ga je svojim savjetima uvelike usmjerio ka europskom nogometu i sve se više počinje uklapati u momčad, iako se još zna ponekad zaigrati tijekom utakmice. Kao i mnogim Dinamovim igrača, dvoboj s Werderom i Sammiru je najveća utakmica karijere.

"Sasvim sigurno da se radi o za mene najvećoj utakmici karijere, nikada do sada nisam igrao tako važnu utakmicu. Ona je bitna za cijeli klub i stoga se mogu samo nadati da ću dobro odigrati i pomoći klubu na putu do pobjede. Do sada smo pokazali da možemo igrati dobro i da smo jaki, posebno kad je na drugoj strani jača ekipa od nas.", kazao je Sammir.

Mladi Brazilac je jedan u nizu od mnogih koji vjeruju kako će Werder ove srijede biti bolji i čvršći na terenu, negoli je to bio u Bremenu u prvoj utakmici. "Dijelim mišljenje mnogih i smatram da će Werder stići u Maksimir maksimalno spreman te da će naravno dati sve od sebe kako bi stigli do pobjede."

Werderova momčad ima dva Brazilca u svojim redovima, ali Sammir nije najbolje upoznat s njihovim kvalitetama. "Što se tiče Nalda i Diega, naravno da se radi o kvalitetnim igračima, međutim ne poznajem ih najbolje. Mogu istaknuti Diega za kojeg smatram da je veoma kompletan igrač. Međutim, ako ga vrlo dobro pokrijemo neće moći napraviti ništa, neće nam u tom slučaju predstavljati veliku opasnost. Kao i za cijelu ekipu, pravilo je da moramo biti oprezni i ne dopustiti im da nas iznenade."

Upitan je Sammir i je li mu zamoran trenutni ritam utakmica… "Zadovoljan sam svojim igrama i onime što sam dosad pokazao. Nadam se da ću i u srijedu dati svoj maksimum i pomoći ekipi, dati koliko je potrebno za uspjeh Dinama. Kad je u pitanju umor, u jednakoj sam poziciji kao i svi moji suigrači i ne mogu tražiti nikakav poseban tretman. Fizički smo izvrsno pripremljeni, tako da nemam nikakvih pritužbi na spomenuti ritam utakmica."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!