Nogomet

Iznenađenje u mislima

Bernard Jurišić • četvrtak, 30.08.2007.

Prije dva tjedna nakon prve utakmice Hajduka i Sampdorije, Splićanima su "potonule lađe". U 14 dana dosta se toga promijenilo, stigla je nova "metla", a danas više ni prednost talijanske momčadi od 1:0 ne izgleda tako ogromna. Pred Hajdukovcima je 90 minuta istine, da pokažu koliko je "špirita" u njima ostalo za ostatak sezone...

Kako je odmicala prva, a primicala se druga utakmica 2. pretkola Kupa Uefe, rastao je i već sahranjeni optimizam Splićana da "bili" u Genovi mogu napraviti senzaciju i nadoknaditi minus od jednog pogotka iz prve utakmice u Splitu. Sampdoria ni u prvoj utakmici nikoga nije oduševila, a tri pogođene vratnice našeg predstavnika daju nadu da se i u Genovi može doći do protivničkih vrata.

Slika 1 od 2.
Foto: Bruno Karadža

Novi trener Sergije Krešić u nekoliko dana nije mogao ništa drastično promijeniti, iako je počeo s nekim taktičkim promjenama i savjetima. Njegov osnovni postulat za uzvrat je "Ustavom zabranjeno gubljenje lopti na sredini terena", a najavio je i "zgušnjavanje" Hajdukovih linija na terenu, kako bi djelovale čvršće i kompaktnije.

Vezane vijesti

Ni ovaj susret Hajduk neće dočekati kompletan. Nema obojice defanzivnih "radnika" na sredini terena, Andrića zbog kartona, Damjanovića zbog ozljede, a već duže vremena na oporavku su Gabrić i Tudor. Zato bi trkački dio u Genovi trebali odrađivati bivši Riječani Linić i Rubil.

Pričalo se i o eventualnoj zamjeni Bartolovića za Rukavinu u početnoj postavi, a mladi reprezentativac bi bio ostavljen kao taktička opcija u drugom dijelu, da svojom brzinom pokuša umaknuti talijanskim stoperima. No, Krešić to nije potvrdio, pa će se točan sastav znati tek sat vremena uoči početka susreta.

Početnih 11 moglo bi izgledati ovako: Balić - Živković, Sablić, Buljat, Hrgović - Linić, Rubil, Pelaić, Cernat - Rukavina (Bartolović), Kalinić.

Verpakovskis bi trebao biti spreman za jedno poluvrijeme, pa će Krešić imati mjesta za manevar u drugom dijelu, ukoliko bude trebalo "ganjati" rezultat. Ni Sablić nije potpuno oporavljen nakon potresa mozga zadobivenog u prvom susretu, no očekuje se da će ipak istrčati u zadnjoj liniji i uz Živkovića biti glavni adut za anuliranje napadačkog tandema Bellucci - Montella.

Utakmica počinje u 20:45 sati, sudit će je češka sudačka trojka, a kao i obično, na Sportnetu možete pratiti tekstualni prijenos uživo tijekom samog susreta. Nakon utakmice, očekuje nas ekskluzivno javljanje naših novinara iz Genove.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!