Ostali sportovi

Dva metra iznad zemlje

Branimir Korać • subota, 22.09.2007.

Blanka Vlašić završila je ovu atletsku sezonu onako kako ju je i obilježila - pobjedom. Na velikom finalu sezone u Stuttgartu, Blanka je bila najuspješnija i skokom od 200 centimetara uzela pobjedu ispred Talijanke Di Martino i Ruskinje Ane Čičerove...

Blanka Vlašić, odlično raspoložena, odradila je za nju ove sezone karakterističan nastup. S lakoćom je nadvisila sve suparnice i uzela pobjedu na završnici sezone u Stuttgartu. Dok su se ostale natjecateljice mučile na čim se počelo skakati na visinama iznad 194 centimetra, Blanka je posao odradila savršeno sve do 205 centimetara koje je ipak rušila.

Iz prvog pokušaja Vlašić je preskočila 185, 190, 194, 197 i 200 centimetara što je bilo više nego dovoljno za pobjedu. Nije se odmah odlučila krenuti na 210 centimetara i popravljanje svjetskog rekorda, postavila je letvicu na međuvisinu 205 centimetara, ali ova subota nije bila suđena za rušenje Štefke Kostadinove. Sva tri pokušaja na 205 bila su neuspješna iako je drugi pokušaj bio vrlo blizu uspješnom.

Vezane vijesti

Iza Blanke plasirale su se Talijanka Di Martino s preskočenih 197 centimetara, a toliko je preskočila i Ruskinja Čičerova, no uz više neuspješnih pokušaja na 194 i 197 centimetara.

Sjajan rezultat ostvarila je i Ivana Brkljačić u bacanju kladiva. Brkljačić je zauzela drugo mjesto s hicem od 73 metra i 22 centimetra, 54 centimetra slabijim od najboljeg hica pobjednice Yipsi Moreno iz Kube. Trećeplasirana Talijanka Claretti bacila je 70.34. Sva četiri Ivanina pokušaja išla su iznad 71 metra čime je pokazala stabilnost na velikim daljinama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!