Nogomet

Ergić: "Bolje poraz, nego bod na ovakav način"

Tomislav Globan • petak, 09.11.2007.

Nakon utakmice u kojoj je Basel gotovo ni kriv ni dužan došao do boda Ivanu Ergiću iz usta su ispadali "bomboni" kada je govorio o Dinamu. Reprezentativac Srbije i više je nego zadovoljan rezultatom, ali ne i igrom svoje momčadi...

Veznjak Basela bio je prezadovoljan osvojenim bodom u utakmici u kojoj njegova momčad nije pokazala gotovo ništa: "Kako ne bismo bili zadovoljni nakon ovakve utakmice! Dinamo je večeras bio za klasu i pol bolji od nas. Gledali smo par Dinamovih kaseta i mislim da im je ovo bila jedna od najboljih utakmica. Nama su nedostajala tri-četiri ključna igrača, a i fizički nismo na najboljem nivou. No, imali smo mnogo sreće i sretno smo došli do boda, no to je današnji nogomet - na kraju se pamte samo bodovi."

Nakon utakmica s Rennesom i Dinamom, kako Ergić uspoređuje te dvije ekipe? "To su dva svijeta i ne može se uspoređivati. Protiv Rennesa smo igrali kući, za razliku od večeras. Dinamu je velika prednost igrati kod kuće, stoga ne mogu reći kako će Dinamo izgledati u Francuskoj. Čuo sam da Dinamo igra bolje u gostima, no uzevši u obzir kako su igrali večeras, ako vani igraju još bolje, onda mogu reći samo - puno sreće drugim ekipama!"

Reprezentativac Srbije nije očekivao ovakvog protivnika u Maksimiru: "Impresioniralo me kako je Dinamo večeras igrao. Znao sam kakva nas atmosfera očekuje, pokušao sam na to upozoriti i suigrače, no svejedno su neki bili pomalo uplašeni. Ne znam što su oni očekivali, čak nas je i trener pokušao upozoriti da će atmosfera biti drukčija od one na koju smo navikli. Za svakog od nas je doživljaj igrati u ovakvom ozračju."

Naglasio je i kako je razočaran načinom na koji je na terenu izgledala njegova momčad: "Meni je krivo što smo igrali na ovaj način. Ja preferiram da čak i izgubimo, ali da igramo kako treba. Danas smo igrali katastrofalno. S te strane sam malo razočaran, ali došli smo do boda i to se na kraju računa. To je valjda ta zapadnjačka racionalnost."

Vidi li Ergić Dinamo na proljeće u Europi ili je ovo prevelik korak unazad za hrvatskog prvaka? "Ne, ne mislim da je korak unazad. Mi smo prošle sezone u skupini startali porazom kod kuće od Strasbourga pa smo ipak prošli dalje. Dinamo je ipak danas osvojio bod i ako će igrati ovako kako su igrali protiv nas, mislim da će proći skupinu."

Ima li nekoga u momčadi Dinama koga bi posebno izdvojio? "U ovakvim prilikama uvijek se spominju isti ključni igrači. Modrić nam je zadavao puno problema. Dinamo je igrao taktički odlično, a Modrić nam se ubacivao sa strane i bio je jako pokretljiv. On po kvaliteti pomalo odskače od ostatka ekipe i nije slučajno da se veliki europski klubovi interesiraju za njega", zaključio je Ivan Ergić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!