Tenis

Drugi set kao orijentir

Maja Giljanović • četvrtak, 03.01.2008.

Nizozemac Robin Haase zaključio je izvrstan niz našeg Lovre Zovka u osmini finala 400.000 dolara vrijednog turnira u indijskom Chennaiju...

26-godišnjeg je Zagrepčanina nakon triju pobjeda u kvalifikacijama i iznenađenja u prvom kolu protiv Thierryja Ascionea nakon sat i 20 minuta igre eliminirao i u četvrtfinale se protiv našeg Marina Čilića plasirao trenutno 114. igrač svijeta.

Prvi će set dojučerašnji prvenstveno igrač parova (od danas, pak, sasvim sigurno igrač kojeg će pružene igre protiv cijelog niza renomiranih protivnika motivirati i ponukati na daljnji spust ATP listom) čim prije zaboraviti. Naočigled impresioniran, Lovro je odmah na startu izgubio svoj početni udarac, uslijedio je i drugi break, a prvi je gem stigao poslije 25 minuta igre pri vodstvu Haasea 4:0. U tim trenucima nije pomagao ni veoma nizak postotak Nizozemčevog prvog servisa; usprkos tridesetak posto ubačaja trenutno 759. igrač svijeta nije uspio izboriti niti jednu priliku za oduzimanje Haaseovog početnog udarca.

Vezane vijesti

Prvi je set okončan nakon pola sata igre, a treći je break Zovkovog servisa stigao nakon izborene čak jedanaeste šanse za šest godina mlađeg Haasea.

U drugom setu, nije fraza, na teren izlazi jedan drugi Zovko. Returni napokon ne frcaju naokolo (u prvom setu su primjerice samo dva bila uspješna nakon prvog, a nijedan nakon drugog servisa), a početni udarac unatoč samo 50% ubačaja prvog servisa ni izbliza nije ranjiv kao ranije.

Pri rezultatu 2:1 susret na nekih par minuta prekida kiša i čini se, ulijeva dodatno samopouzdanje nekada (siječanj 2003.) 151. igraču svijeta. Na 2:2 dvije prilike za break, međutim, od kojih druga na drugom servisu, prolaze neiskorištene baš kao i 30:40 na 4:4. Pobjednik nad Baghdatisom u prvom kolu, pak, s druge strane u sljedećem gemu propušta prvu meč-loptu (30:40), ali na koncu petu break-loptu u drugom setu pretvara u svoju 6:1, 7:5 pobjedu dok je Zovkov ulov s izleta u Indiju 15 ATP bodova odnosno 6500 dolara. Bravo!

Chennai, osmina finala:
Haase (Nizozemska) - Zovko (Hrvatska, Q) 6:1, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!