Tenis

Marin osvetio Lovra

Ivor Krapac • petak, 04.01.2008.

Marin Čilić i dalje pobjeđuje na ATP turniru u indijskom Chennaiju. Četvrtfinalna žrtva 19-godišnjeg hrvatskog aduta bio je Nizozemac Robin Haase, kolo ranije jači od Lovra Zovka, a Marin se pobjedom probio u svoje treće polufinale karijere na ATP Touru...

Dug i kišan dan u Chennaiju okončan je tek iza jedan u noći po lokalnom vremenu, no najvažnije je da je kraj bio sladak trećem hrvatskom "reketu". Čilić je u meču produženom ranim višesatnim kišnim prekidom slomio Haasea u tri seta, s 4:6, 6:2 i 6:3.

Hrvatsko-nizozemski ogled trajao je tek nešto više od dva gema kad se umiješala kiša koja je na nekoliko sati poslala igrače u svlačionice. Dogodilo se to kod Marinove prednosti i gem-lopte na servisu kod 1:1, a na nastavak se čekalo skoro do ponoći po tamošnjem vremenu.

Vezane vijesti

Po povratku je Haase očito bio puno zagrijaniji i spremniji od Čilića, uz break za 3:2, a potom i za 5:2, čime je praktički osigurao osvajanje prvog seta. Marin je uspio nadoknaditi jedan break minusa, drugi je ostao.

No, u drugom i trećem setu sve se okrenulo na drugu stranu, u korist hrvatskog igrača, uz praktički identičan rasplet oba seta. U drugom je sve riješeno breakom za 2:0 i 6:2, a u odlučujućoj dionici mirisalo je na reprizu, ponovno s breakom za 2:0, a potom i dvije meč-lopte, 30:40 i prednošću, na Nizozemčevom servisu pri zaostatku od 5:2. Haase se tada izvukao, gem kasnije više nije mogao, Marin je na svom servisu osigurao prolaz u subotnje polufinale.

Bit će to njegovo treće na Touru, nakon što je 2006. bio jednako daleko u Gstaadu, a lani u St. Petersburgu, u posljednjem turnirskom nastupu u sezoni. U prijevodu - Čiliću je ovo drugo uzastopno polufinale na posljednja dva turnira.

Za korak više Marin će se boriti s četvrtim nositeljem, Rusom Mihailom Južnjim, koji je također morao raditi u ponoć, uz prolaz sa 6:4 i 6:4 protiv Xaviera Malissea. Belgijac se, tako, oprostio od obrane prošlogodišnjeg naslova.

O drugom finalistu odlučivat će dva Španjolca, Rafael Nadal i Carlos Moya, tenisači koje se početkom tjedna i moglo očekivati u ovoj fazi turnira. Prvopostavljeni Nadal je već i u četvrtfinalu morao na sunarodnjaka, uz očekivanih i glatkih 6:3 i 6:2 protiv Guillerma Garcia-Lopeza, dok je trećepostavljeni Moya jedini stigao riješiti svoj posao prije kiše, slavivši sa 6:3 i 6:4 protiv Francuza Florenta Serre.

ATP Chennai, 4.1.2008., četvrtfinale: Nadal (Španjolska, 1) - Garcia-Lopez (Španjolska) 6:3, 6:2, Moya (Španjolska, 3) - Serra (Francuska) 6:3, 6:4, Južnji (Rusija, 4) - Malisse (Belgija) 6:4, 6:4, Čilić (Hrvatska) - Haase (Nizozemska) 4:6, 6:2, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!