Rukomet

Crnogorci nedorasli Slovencima

Vedran Stilin • utorak, 22.01.2008.

U prvom susretu Skupine 1 druge faze Europskog rukometnog prvenstva sastale su se momčadi Slovenije i Crne Gore koje su bez ijednog boda ušle u borbu za dva mjesta koja vode prema polufinalu…

Nakon što su u prvoj fazi svladali samo momčad Češke, Slovenci su imali imperativ danas doći do bodova protiv reprezentacije Crne Gore koja je već premašila očekivanja plasiravši se na svom prvom velikom natjecanju od osamostaljenja u drugu fazu. Do tog povijesnog rezultat stigli su nakon iznenađujućeg remija u prvom susretu protiv Rusa koji im je donio mjesto među 12 najboljih reprezentacija Starog kontinenta.

Utakmica je ponudila dosta zanimljivosti jer nešto kvalitetnija Slovenija nije uspijevala napraviti značajniju razliku pred Crnogorcima koji su gotovo uvijek veći zaostatak u pravilu smanjivali na samo tri pogotka manjka s čime su i otišli na predah (16:13).

Vezane vijesti

Početne minute drugog dijela donose mini seriju 3:0 sastava Ranka Popovića vrativši tako dvoboj u potpunu neizvjesnost. Ipak, nakon toga više nije bilo snage u crnogorskom sastavu koji je iz minute u minutu pokušavao nešto učiniti, međutim iskusniji Slovenci prave odlučujuću razliku koju i s četiri primljena gola u nizu u samoj završnici ne stavljaju upitnik nad njihovo konačno slavlje 31:29.

Najbolji u pobjedničkom sastavu bio je dobro nam poznati Aleš Pajovič s devet postignutih pogodaka, dok je kod Crnogoraca već po ustaljenom pravilu najraspoloženiji bio Mrvaljević zabivši pet puta.

EP u Norveškoj, Skupina 1 (prvo kolo druge faze): Slovenija - Crna Gora 31:29 (16:13).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!