Rukomet

Poljaci pomogli sebi i Hrvatskoj

Ivan Ambroš • utorak, 22.01.2008.

Poljaci i Norvežani su odigrali tvrdu i neizvjesnu utakmicu, koja je završila remijem 24:24 (12:13). Ovom pobjedom domaćini su zasjeli na čelo skupine I s pet bodova, dok Poljaci imaju tri.

Poljska je povela s 2:0 i ponajviše zahvaljujući Bieleckom vodila većim dijelom prvog poluvremena s jednim ili dva gola razlike. No, u 29. minuti Skoglund je zabio svoj prvi gol za izjednačenje 12:12, a potom i svoj drugi gol za prvo vodstvo Norveške i konačan rezultat prvog dijela - 12:13.

Drugo poluvrijeme počinje s norveškim vodstvom, a Poljaci su se morali zadovoljiti s povremenim izjednačavanjem rezultata. U 46. minuti Norvežani dolaze do najveće prednosti na utakmici - 20:16. Nakon toga Poljaci počinju smanjivati zaostatak gol po gol da bi u 59. minuti izjednačili na 24:24, što je ujedno bio i konačan rezultat susreta.

Kod Norvežana raspoložen je bio Ege s 15 obrana (43%), od čega čak pet obranjenih sedmeraca. S devet golova se također istakao i Strand. Poljake su predvodili Lijewski s osam i Bielecki sa sedam golova.

O samoj utakmici najbolje govori podatak da su suci Bord i Buy dosudili 16 isključenja i pokazali četiri crvena kartona.

Europsko prvenstvo, skupina I, 1. kolo:
Poljska – Norveška 24:24 (12:13)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!