Zimski sportovi

Ivica: "Samo se doma čovjek može ovako osjećati"

Vedran Attias, Zvonimir Šimunović • nedjelja, 17.02.2008.

Ivica Kostelić bio je očekivano sretan na konferenciji za novinare. Najbolji rezultat sezone ostvario je na najboljem mogućem mjestu - svojem Sljemenu...

Ivica se okupljenim novinarima obratio prvo na engleskom, a onda na hrvatskom: "Danas je bila posebna utrka za mene. Većina skijaša ima svoje domaće utrke, a sada konačno imamo i mi." Ivica je rekao kako mu nije bila lako nositi se sa očekivanjima: "Puno oči bilo je uprto u mene, a i sam sam puno očekivao. Bilo je čudesno skijati pred toliko ljudi, a posebno druga vožnja i mislim kako ne bi uspio bez navijača. "

Pohvalio je stazu na Sljemenu: "Ova staza je daleko najbolja staza ove sezone. Kada sam se nakon utrke vozio gore i gledao stazu - izgledala je kao da se nitko nije vozio na njoj." Nije mogao još jedanput spomenuti atmosferu o kojoj svi pričaju: "Osjećaj kad sam ulazio u cilj je nemoguće opisati – takva povezanost publike i skijaša je fenomenalna."

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Ivica se trudio objasniti stranim novinarima što zagrepčanima znači Zagreb: "Teško je vama to razumijeti jer u Austriji, Švicarskoj i Francuskoj imate planinu i staze ispred vas, još jednu pet minuta dalje, još jednu lijevo i jednu desno, a generacije i generacije zagrepčana su odrasli na Sljemenu i teško je opisati ovaj osjećaj."

Ivica je prenio dojmove drugih skijaša o atmosferi: "Mogu reći kako sam bio jako ponosan kako skijaši pričaju o nama. Publika navija za sve skijaše i to je prekrasno. Moram reći kako sigurno ne bi vozio ovako dobro da nije bilo ovih sjajnih navijača koji su me pogurali da skijam što bolje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!