Zimski sportovi

Matt: "Lijepo je skijati pored velikog grada"

Vedran Attias, Zvonimir Šimunović • nedjelja, 17.02.2008.

Na konferenciji za novinare poslije utrke prvo su došli Austrijanci Matt i Herbst, dok je naš Ivica malo "zapeo" na doping kontroli...

Prvi je riječ dobio trećeplasirani Herbst, koji se žurio na avion: "U Garmishu sam pobijedio i sada sam opet na postolju tako da sam sretan. Dobro se osjećam na skijama i jak sam u glavi. Utrka je bila sjajna i lijepo je vidjeti ovakvu atmosferu na skijanju te smatram kako bi nam trebalo više ovakvih utrka. Sama staza je bila vrlo teška jer je bila duga i ledena. Osjećao sam se jako umorno, no dao sam sve od sebe i dobro je završilo."

Nijedan skijaš danas nije mogao ne pohvaliti atmosferu: "Publika i atmosfera u Zagrebu dignuli su sve skijaše. Jako je lijepo čuti navijanje dok se skija i čestitke organizatorima."

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Pobjednik prvog muškog slaloma na Sljemenu Mario Matt bio je zadovoljan pobjedom: "Očito je kako mi na većim utrkama ide bolje. Teško mi je bilo koncentrirati se prije druge vožnje jer su se svi veselili i skakali, no fokusirao sam se na svoje skijanje i uspio pobijediti. Utrka je bila dosta dugačka, no nisam imao problema s fizičkom spremom."

S obzirom na odustajanje Grangea, Autrijanac se približio Francuzu na 57 bodova: "Ne razmišljam o tome, no ako ovako nastavim sve je moguće jer su još dvije utrke i dati ću sve od sebe." Kao i ostali sudionici, i pobjednik je pohvalio navijače: "Moram pohvaliti navijače koji su navijali za sve skijaše, čak i za mene nakon što sam skijao poslije Ivice. Razumijem Ivicu jer je i meni posebno nastupiti kod kuće te mislim kako je danas jako dobro skijao."

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Na kraju, još je samo istaknuo kako je lijepo, za promjenu, imati utrku blizu velikog grada: "Ovdje je odlična organizacija i veselim se što ću ovdje doći i sljedeće godine. Mislim kako je odlično što je ova utrka blizu velikog grada i trebalo bi, ako je ikako moguće, staviti još neke utrke pored velikih gradova kao što je Zagreb."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!