Nogomet

Srbi osramotili Bugare

Vedran Babić, Antonija Pavlić • srijeda, 19.11.2008.
Srbi osramotili Bugare
Foto: EPA

Reprezentacija Srbije ugodno je iznenadila svoje navijače svladavši u pravoj golijadi Bugarsku sa 6:1. Od ostalih rezultata, treba izdvojiti i pobjedu Nizozemaca protiv Šveđana, ali i poraz naših kvalifikacijskih protivnika Bjelorusa na Cipru...

Reprezentativci Srbije na stadionu Partizana odigrali su s posebnim žarom i zalaganjem prijateljski ogled s Bugarskom, isprativši svoje protivnike sa šest golova u mreži. Kao jedan od razloga svakako je činjenica da je Savi Miloševiću večerašnja utakmica bila posljednja za svoju državu. Oprostio se na pravi način, postigavši u svom 102. nastupu 36. i 37. pogodak.

Večer, međutim, nije dobro počela za Miloševića. U 6. minuti nije realizirao najstrožu kaznu, no tri minute poslije Milan Jovanović ipak dovodi Srbiju u vodstvo, da bi za samo par minuta Milošević ponovno promašio jedanaesterac. Bugari su iskoristili poklone svojih protivnika i u 20. minuti Blagoy Georgiev poravnavao je rezultat.

Do kraja utakmice je ipak igrala samo Srbija. Jovanović je zabio za 2:1, a u strijelce se dvaput upisao Milošević. U nastavku su još Milijaš i Lazović povisili prednost na konačnih 6:1.

Srpski susjedi, Crna Gora, također su bili uspješni i to kod kuće protiv Makedonije 2:1. Pogoci debitanta Miodraga Džudovića i Stefana Jovetića donijeli su domaćinima prednost od 2:0 uoči drugog poluvremena, u kojem je tek u 85. minuti suigrač Danijela Pranjića u Heerenveenu, Goran Popov, ublažio poraz.

Izrael je u Tel Avivu imao 2:0 protiv Obale Bjelokosti, ali se na kraju ipak morao zadovoljiti s neriješenim rezultatom. Elyaniv Barda i Omer Golan su zabili pogotke za domaćina, ali je njihov suigrač Avi Strool u 33. autogolom vratio Bjelokošćane u život. Pred sam kraj, u 85. minuti, napadač Werdera Boubacar Sanogo izjednačava na 2:2.

Nizozemska je na svom terenu Švedsku ispratila s tri komada, dva je puta u prvom poluvremenu pogodio Van Persie da bi Kallstrom odmah na startu drugog dijela postavio 2:1. Konačan rezultat djelo je pak Liverpoolovog Dirka Kuyta u 2. minuti sudačke nadoknade.

Mađarska je u gostima svladala Sjevenu Irsku pogocima Torghelle i Gera, Francuska je s Urugvajem odigrala "nulu" da bi Poljska u utakmici za gledatelje svladala Irsku s 2:3, pogocima M. Lewandowskog, Roger i R. Lewandowskog. Za Irsku se mrežu tresli Hunt i Andrews.

U ostalim susretima Švicarska je slavila protiv Finske s 1:0 zahvaljujući pogotku Zieglera u 83. minuti dok je Cipar na svom travnjaku svladao Bjelorusiju s 2:1.

Prijateljske utakmice:
Malta - Island 0:1
Makao - Hong Kong 1:9
Oman - Paragvaj 0:1
Azerbajdžan - Albanija 1:1
Litva - Moldavija 1:1
Crna Gora - Makedonija 2:1
Srbija - Bugarska 6:1
Slovačka - Lihtenštajn 4:0
Izrael - Obala Bjelokosti 2:2
Egipat - Benin 5:1
Rumunjska - Gruzija 2:1
JAR - Kamerun 3:2
Gana - Tunis 0:0
Cipar - Bjelorusija 2:1
Švicarska - Finska 1:0
Nizozemska - Švedska 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!