Nogomet

Maradoni pobjeda na premijeri, Ćiro dobio Sloveniju

Antonija Pavlić • srijeda, 19.11.2008.
Maradoni pobjeda na premijeri, Ćiro dobio Sloveniju
Foto: EPA

Europske i svjetske reprezentacije danas su ispucale i jedini preostali službeni termin za odigravanje prijateljskih utakmica. Od zanimljivijih rezultata izdvajamo prvu pobjedu novog izbornika Argentine protiv Škotske, te pobjedu BiH nad Slovenijom u 100. utakmici Miroslava Blaževića na klupi nacionalnih selekcija...

Reprezentacija BiH svladala je u jubileju izbornika Miroslava Blaževića (100. utakmica na klupama nacionalne vrste) u Ljudskom vrtu u Mariboru susjede Slovence u napetom susretu i unatoč ozljedama brojnih igrača s 3:4. Mnogobrojne (13.000) gledatelje u Mariboru rastužio je već u 2. minuti prvi topnik Bundeslige Vedad Ibišević pogotkom sa 6 metara, da bi u 15. minuti izborio jedanaesterac koji je sigurno izveo večerašnji kapetan Zvjezdan Misimović.

Do kraja je poluvremena Slovenija uspjela smanjiti rezultat, pogodio je nakon odbijanca s desetak metara Robert Koren i tako ulio malo nade u preokret suigračima ali i navijačima koji su u ovom susretu očekivali prekid neugodne tradicije protiv bosanskohercegovačkih susjeda. U 53. minuti Ibišević je ponovno u centru pozornosti, sjajno je ovaj puta proigrao Džeku koji loptu lobom šalje u mrežu Brašnića za 3:1.

Vezane vijesti

Hoffenheimov dvojac kreirao je i akciju za 4:1, ovog se puta u ulozi asistenta našao Džeko dok je egzekuciju na sebe preuzeo Ibišević te postigao tako svoj drugi večerašnji pogodak. Slovenci su do kraja uspjeli tek ublažiti poraz, Novaković je pogodio iz jedanaesterca nakon igranja rukom Mikelinija, a konačnih 3:4 postavio je nakon lijepe akcije nešto prije kraja Milivoje Novaković.

Mlada momčad Walesa na gostovanju je u Danskoj prezentirala i više nego dobru igru i potpuno zasluženo slavila zahvaljujući odličnom pogotku Craiga Bellamyja s 20-ak metara u 76. minuti.

Italija pak u Grčkoj pred samo 7.000 gledatelja nije uspjela pobijediti domaćina, Gekas je vodstvo bivšim europskim prvacima donio u 50. minuti da bi Bayernov Luca Toni četiri minute kasnije pogodio za 1:1, rezultat koji se do kraja nije mijenjao. Isti rezultat dogodio se i u Luksemburgu gdje je domaćin svojim navijačima priredio sasvim neočekivanu igru i rezultat. Belgija je u 22. minuti povela preko Mirallasa a 1:1 postavio je Mutsch na samom početku drugog poluvremena.

Austrija i Turska odigrale su u Beču sadržajnu i zanimljivu utakmicu punu pogodaka koja je na koncu otišla na stranu hrvatskih krvnika s EP-a. Povela je Austrija golom Hölzla u 29. minuti da bi Turska odgovorila točno 10 minuta kasnije preko Aurelia. Uslijedio je period dobre igre Turske koji su okrunili i s dvama pogocima Tuncaya Sanlia u 42. i 48. minuti. Pogodak razlike vratio je u 54. minuti drugim današnjim zgoditkom Hölzl, da bi upotpunivši hat-trick u 62. minuti Tuncay Sanli zapečatio rezultat na 2:4.

Škotska je pak na Hampden Parku dočekala i ugostila Argentinu predvođenu novim izbornikom Diegom Maradonom i podarila mu pobjedu u debiju na trenerskoj klupi uopće. Strijelac je za Gaučose bio Maxi Rodriguez u 9. minuti.

Prijateljske utakmice:
Slovenija - BiH 3:4
Danska - Wales 0:1
Grčka - Italija 1:1
Austrija - Turska 2:4
Luksemburg - Belgija 1:1
Sjeverna Irska - Mađarska 0:2
Francuska - Urugvaj 0:0
Irska - Poljska 2:3
Škotska - Argentina 0:1
Španjolska - Čile 3:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!