Nogomet

"Bili smo previše bojažljivi"

Borna Rupnik • srijeda, 11.02.2009.
"Bili smo previše bojažljivi"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Pobjeda Brazila nad Italijom u prijateljskoj utakmici odigranoj u utorak u Londonu pokazala je neke loše strane tradicionalno čvrste talijanske obrane, što je prokomentirao Fabio Cannavaro...

Prvo poluvrijeme dvoboja s Brazilom na stadionu Emirates zasigurno neće ući u anale talijanskog nogometa. Obrana svjetskih prvaka bila je neočekivano dekoncentrirana, neusklađena i prije svega propusna. Reakcije pojedinaca bile su prespore, a brazilskim se majstorima ostavljalo daleko previše prostora za dodavanja i udarce prema golu.

"To nije bila prava Italija", rekao je kapetan momčadi i prvi čovjek obrane, prekaljeni reprezentativac Fabio Cannavaro. "Bili smo previše bojažljivi. A kada se takvi susretnete s protivnikom poput Brazila, često platite za svoje greške", dodao je Talijan.

Vezane vijesti

Prvih 45 minuta željet će što prije zaboraviti. "Šteta je što smo u prvom dijelu potpuno zakazali. U nastavku smo stvorili veći broj prilika i mislim da smo češće prijetili brazilskom golu. Pokušali smo preokrenuti rezultat", objašnjavao je stoper Reala.

Međutim, Cannavaro vjeruje da taj susret ne predstavlja stvarnu vrijednost talijanske izabrane vrste. "Utorak je bio samo loš dan", zaključio je Cannavaro, a Lippijevi rezultati na klupi Azzurra, bez obzira na kraj niza nepobjedivosti, sugeriraju da se takvi loši dani neće često ponavljati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!