Nogomet

"Pobjeda, pobjeda ili - pobjeda"

Borna Rupnik • srijeda, 11.02.2009.
"Pobjeda, pobjeda ili - pobjeda"
Foto: EPA

U Marseilleu večeras gostuje Maradonina Argentina, a u prvom sastavu argentinske reprezentacije očekuje se nastup najboljeg nogometaša na svijetu - Lionela Messija...

Francuska i Argentina odmjerit će snage na legendarnom Velodromeu, a na teren bi trebala istrčati čak trojica nogometaša Barcelone: Lionel Messi u argentinskom te Thierry Henry i Eric Abidal u francuskom dresu.

"Mi imamo samo tri mogućnosti. Pobijediti, pobijediti ili - pobijediti", najavio je Messi taj susret u optimističnim tonovima. No, nema sumnje da će Francuzi biti posebno motivirani za dvoboj protiv momčadi koju vodi legendarni Diego Maradona, kojeg Henry posebno cijeni.

Vezane vijesti

"Gledao sam Maradonu kako izvodi nevjerojatne stvari na terenu. Nisam odrastao uz Pelea, njega sam gledao samo na snimkama, ali prvi puta kada samo vidio Maradonu, ostao sam bez daha", izjavio je prije utakmice francuski napadač za uefa.com.

A Messi je uzvratio komplimentima na račun svog suigrača iz Barcelone: "Želio bih imati Henryjevu završnicu; njegovu trku, dribling i posljednji dodir". Spomenuti je dvojac ove sezone za katalonskog diva postigao ukupno 28 pogodaka.

Naposljetku je Barcelonina desetka ponovila kakav status Maradona ima u svojoj zemlji. "Svakom je Argentincu njegovo ime sveto. Što se nogometa tiče, nitko mu nije ni do koljena", rekao je igrač koji ima sve predispozicije dosegnuti njegovu slavu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!