Nogomet

"Držimo se zacrtanog puta"

Borna Rupnik • četvrtak, 12.02.2009.
"Držimo se zacrtanog puta"
Foto: HB-Press-Agency

Španjolska je i protiv Engleske opravdala svoj ugled službeno najbolje reprezentacije svijeta. Furija je u Sevilli ukrotila tri lava i potpuno zasluženo slavila rezultatom 2:0, a posebno je zadovoljan bio domaći izbornik, Vicente Del Bosque...

Mirni čovjek na klupi španjolske izabrane vrsti imao je mnogo razloga za dobro raspoloženje. Veliku je Englesku bacio na koljena, a njegovi reprezentativci nastavili su pružati impresivne partije. Nakon utakmice bilo mu je teško pronaći slabu točku u svojim redovima.

"Još se uvijek držimo puta kojim smo krenuli. Najviše me veseli način na koji smo igrali, osim prvih par minuta. Utakmicu visokog ritma kontrolirali smo gotovo od početka do kraja", rekao je Del Bosque, pohvalivši pritom Engleze: "Nismo stvorili mnogo prilika, ali igrali smo protiv iznimno snažne momčadi".

Rafael Benitez na klupi Liverpoola mogao bi svom sunarodnjaku zamjeriti što je ozljedama načeti Fernando Torres igrao 60 minuta, no Del Bosque ne dovodi svoje odluke pod znak upitnika: "S Torresom je sve bilo u najboljem redu, nije bilo nikakvih problema. Većih briga imamo zbog Llorentea, koji je primio neugodan udarac".

Španjolski se izbornik osvrnuo i na uspješan nastup mladog stopera Barcelone, Gerarda Piquea: "Igrao je jako dobro i drago mi je zbog toga. Istina, mlad je, ali njegova se prisutnost na terenu itekako osjeti. Dodajem ga na listu potencijalnih stopera španjolske reprezentacije".

Pique je objasnio kako se snašao u novom okruženju: "Igrali smo vrlo dobro te nije bilo teško uklopiti se u ovako kvalitetnu momčad". A Liverpoolov veznjak Xabi Alonso nakon svega spušta loptu na zemlju: "Moramo ostati skromni i ne smijemo početi misliti da smo najbolji, ali dobro je da zračimo samopouzdanošću".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!