Ostali sportovi

Blanka: "Izgorjela sam u želji"

Vedran Babić • subota, 21.02.2009.
Blanka: "Izgorjela sam u želji"
Foto: Bruno Karadža

Nakon ostvarenog rekorda mitinga, Blanka Vlašić je pred okupljenim novinarima na konferenciji za medije podijelila svoje dojmove...

"Zadovoljna sam s rekordom, to je nastavak dobrog niza rezultata. Moja je krivica što on večeras nije bio bolji, jer nisam pronašla svoju uobičajenu tehniku. Posljednja četiri koraka sam se malo spuštala", rekla je Blanka o skakačkom dijelu natjecanja.

No, veliku većinu prisutnih ipak su ponajviše zanimale reakcije najbolje hrvatske sportašice o atmosferi u prepunoj Spaladium Areni. "Atmosfera je bila sjajna. Trebalo je to izdržati i ostati mirne glave, pogotovo kad se svi ustanu da te pozdrave. Kod kuće je uvijek veći pritisak. Iznutra sam željela previše i mislim da sam u toj želji izgorjela. Međutim, sve je to prednost, a dogodine ću zasigurno mnogo lakše apsorbirati sav taj pritisak", poručila je Blanka.

Vezane vijesti

Svi zacrtani ciljevi mitinga su ostvareni. "Napunili smo dvoranu, oborili rekord i to je jedino bitno. Ponosna sam što sam upravo ja napunila Spaladium Arenu", istaknula je Blanka, dodavši kako joj problemi s podlogom nisu poremetili koncentraciju.

Na upit zašto je umjesto visine od 209 cm odabrala onu od 206, 25-godišnja Splićanka je izjavila: "Tu sam visinu odabrala zato što bi to bio hrvatski dvoranski rekord i najbolji rezultat ove sezone. Kasnije bih išla na veće visine."

Drugo mjesto na mitingu podijelile su dvije Ruskinje, Svetlana Školina i Viktorija Kljugina, sa 193 preskočena centimetra. Evo što je rekla Školina. "Jednostavno nisam bila svježa. Prije samo pet dana imala sam prvenstvo Rusije, pa se nisam na vrijeme oporavila."

Kljugina je pak priznala kako je poklekla pod pritiskom prepune dvorane. "Ovo je za mene prvo ovakvo iskustvo. Nikada nisam nastupila pred ovoliko navijača i moram reći da sam bila prenervozna."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!