Zimski sportovi

Raich: "Prazan sam, sve je izgubljeno"

Antonija Pavlić • subota, 14.03.2009.
Raich: "Prazan sam, sve je izgubljeno"
Foto: Davor Sajko

Bila je to neponovljiva prilika da se po drugi put u karijeri okiti naslovom najsvestranijeg skijaša svijeta. Slalom se ipak po tko zna koji put i u Areu pokazao varljivom disciplinom i Benjamina Raicha izbacio već nakon 20 sekundi vožnje. Odlučila su mršava dva boda, a ponovno je kao i prije dvije sezone u borbi između Svindala i Raicha manjak stajao kraj imena Austrijanca...

"U dobroj sam formi i imao sam dobar predosjećaj prije utrke; usto sam i brz i imao sam dozu samopouzdanja iz jučerašnjeg veleslaloma", počeo je svoje izlaganje Raich. "Ipak, slalom ponekad zna jako razočarati, dinamičan je i ne dopušta pogreške. Trenutno se osjećam prazno, bio sam potpuno koncentriran na ovu utrku, a sada je sve svršeno i izgubljeno."

Već gotovo tri sezone nesretni Austrijanac je tu, u vrhu, tri puta u nizu je završio na drugom mjestu, godinu prije toga je pobijedio, a još prije je sakupio po još jedno drugo i treće mjesto. Čini se da ga Globus "neće". "Ne znam što da sada radim, pokušat ću se prvo smiriti i srediti misli i vjerujem da će sutra sve biti puno bolje. Brzo ću se oporaviti", optimističan je austrijski skijaš.

Kada se pogleda pak druga strana medalje, moguće je ugledati lik Aksela Lunda Svindala i njegov moto: "Kad jednome smrkne, drugome svane". Norvežanin je uz malo sreće i nakon teške ozljede zbog koje je propustio veći dio prošle sezone, još jednom podigao najveći od svih globusa i pokazao tako da se uz ogromne napore i izvjesnu dozu talenta može učiniti mnogo toga.

"Imao sam sreće danas, Raich nije uspio završiti utrku i prevagnula su dva boda više koje sam prikupio tokom sezone. Osvojio sam više od 1000 bodova ove sezone, no sreća ipak nije u tome nego u činjenici da je u odlučujućem trenutku Raich izletio sa staze i ostavio mi čistu situaciju.", smireno je rekao novinarima vidno presretni norveški alpinist.

Globus je Svindal mogao osigurati i dan prije u veleslalomu, no shrvan je visokom temperaturom pokleknuo i dopustio Raichu da sam odlučuje o svojoj sudbini. "Mogao sam do ukupne pobjede doći i kroz veleslalom u petak, no što je tu je. Svu sam odgovornost svalio Raichu na leđa i on pod pritiskom nije uspio završiti utrku", prokomentirao je veseli pobjednik Svjetskoga kupa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!