Vodeni sportovi

Svjetski rekorder izgubio na trialsima

Maja Giljanović • nedjelja, 22.03.2009.
Svjetski rekorder izgubio na trialsima
Foto: Davor Sajko

U Australiji su održani trialsi za Svjetsko prvenstvo u Rimu ovog ljeta na kojima je svjetski rekorder na 50 metara slobodno Eamon Sullivan put u Italiju izborio na mala vrata...

Eamon Sullivan, koji je prošle godine na Australskom prvenstvu isplivao 21.28, u finalu je trialsa u olimpijskom bazenu u Sydneyju osvojio drugo mjesto iza izvjesnog 22-godišnjeg Matthewa Abooda. Najnovija zvijezda koju Down Under u reprezentaciji ima trener Alan Thompson 50 je metara slobodno isplivao u vremenu 21.93 te ispred Sullivana pobijedio za tri stotinke sekunde.

Sullivan je, međutim, drugo mjesto osvojio s devet stotinki prednosti ispred Ashleyja Callusa - 30-godišnji olimpijac isplivao je najsporiju utrku nakon kvalifikacija i polufinala - i tako iz prikrajka zaslužio svoju vizu za Italiju.

Vezane vijesti

23-godišnjak je pohvalio Abooda: "Velik je potencijal. Ima sjajno tijelo", izjavio je, a vidjevši upitnike na licima predstavnika medija objasnio što je pisac htio reći: "Čekajte, čekajte. Ne mislim da je zgodan ili štogod slično", pravdao se dok su na galeriji "umirali od smijeha". "Konstitucijski je rođen za plivanje. Visok i tanak", zaključio je.

Sullivanu je laknulo što nije izvisio samo dva mjeseca nakon što mu je operiran kuk, a drago mu je i zbog budućih njihovih okršaja: "Sjajno je što se izoštrava konkurencija. Jedan ćemo iz drugoga izvlačiti maksimum i pitanje je gdje će nam biti kraj".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!