Vodeni sportovi

U Rimu revanš Bernardu

Maja Giljanović • nedjelja, 22.03.2009.
U Rimu revanš Bernardu
Foto: Davor Sajko

Eamon Sullivan je pobjedom na 100 metara slobodno na trialsima u Sydneyju izborio revanš s olimpijskim pobjednikom Alainom Bernardom ovog ljeta na Svjetskom prvenstvu u Rimu...

Trener svjetskog rekordera na 50 (21.28) i 100 slobodno (47.05) Eamona Sullivana Grant Stoelwinder je priznao: "Bio sam zabrinut mada javno to prije natjecanja nikad ne bih priznao. Nakon što smo se sredinom siječnja odlučili na operaciju kuka bojao sam se hoće li se stići oporaviti u toj mjeri da izdrži napore i kvalifikacija i polufinala i finala i na 50 i na 100 metara".

23-godišnjak je, međutim, potvrdio ekstra-klasu. Srebrni na 100 metara u Pekingu bacio je rukavicu izazova Francuzu olimpijskom pobjedniku Alainu Bernardu: "Nas dvojica imamo sjajan odnos. Veliki smo protivnici u bazenu, a prijatelji van njega. Baš je u toj sprezi ljubavi i mržnje bit sporta i zato ga volim i ja i navijači diljem svijeta. Alaina obožavam izvan, ali bih ga najradije utopio u bazenu. U Rimu naš rivalitet može rezultirati samo spektaklom".

Australac je ponosan: "Javili su se dežurni sveznajući i govorili da nemam šanse izboriti Rim. Presretan sam što sam dokazao suprotno, a danas sam još samouvjereniji nakon što sam sa samo mjesec dana ozbiljnog treninga u stanju pobijediti na 100 i osvojiti drugo mjesto na 50. Što će onda biti kad se vratim na 100 posto?"

Sullivan je osvojio 100-tku s 48.34 ispred drugoplasiranog olimpijca Matta Targetta (48.63) i priznao: "Ispustio sam dušu na zadnjih 25 metara" te je na 50 m osvojio drugo mjesto (21.96) iza Matthewa Abooda.

Stoelwinder je zaključio: "Prijašnje operacije" - ovo mu je četvrta (op.p.) "su mu pomogle u oporavku. Pravi je profesionalac i razvio je instinkt koji ga gura naprijed. Čak i s ovako limitiranim treninzima potvrdio je u kakvog je plivača izrastao".

U Rimu naslov iz Melbournea brane Filippo Magnini i Brent Hayden, dok Sullivan želi više od bronce iz 2007.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!