Ostali sportovi

Podvig Dalmatina

Vid Horvat • ponedjeljak, 30.03.2009.
Podvig Dalmatina

Na drugom Euro Touru iz serije Diamond Nine u Italiji hrvatska biljarska ekspedicija ostvarila je puno bolje rezultate nego na prvom izdanju u Parizu...

Hrvatska je nastupila u sastavu Ivica Putnik, Božo Primić (BK Mosconi), Karlo Dalmatin, Ivica Krolo (Omega), Robert Sudić (BK Split) i Ivan Pavošević (8ball), a najzapaženiji rezultat ostvario je Karlo Dalmatin koji je završio na diobi 17. mjesta.

Perspektivnom igraču splitske Omege ovo je najbolji međunarodni rezultat, a na putu prema vrhu zaustavio ga je jedan od najboljih igrača današnjice Ralph Souquet.

Vezane vijesti

"Karlo je trenutačno u najvećoj formi od svih hrvatskih igrača. Ostvario je najbolji euro rezultat, ušao je među 32 najbolja igrača, što nije nikako lako. Iako, kao da je bio malo impresioniran igrom protiv Souqueta, gdje, po mom mišljenju, leži razlog što nije postigao puno bolji rezultat. No, s igranjem međunarodnih turnira dobit će potrebno iskustvo", istaknuo je Putnik, kako stoji u izvještaju biljarskog saveza.

Najpoznatiji hrvatski igrač pohvalio je i kolegu iz kluba, mladog 18-godišnjeg Božu Primića koji je zasjeo na 129. mjesto. "Momak je mlad, ali perspektivan. Dogodilo mu se to da nije imao sreće sa ždrijebom, niti jednom nije izgubio od outsidera. Sve su to bili renomirani igrači. Ima vremena za njega, ovo mu je odličan način skupljanja iskustva", rekao je aktualni prvak Europe.

Ivica Putnik zauzeo je na turniru u Napulju 65. mjesto, što je identično uspjehu iz Francuske na prvom turniru iz serije Diamond Nine. "Nisam zadovoljan svojom igrom, kao da mi glava nije bila u susretu, što nije dobro", izjavio je aktualni prvak Europe u "straight poolu".

Kako se bliži Europsko prvenstvo, a naš najbolji igrač i jedini osvajač medalje u laganoj je krizi pa se svi nadamo brzom povratku u formu. "Napravit ću laganu pauzu par dana, a pored toga ću i promijeniti štap, ne zbog toga što igram loše, nego zbog toga što moram napraviti rez. Promjenu zbog koje mogu osjetiti da sam napravio novi početak. Nakon toga imam dva tjedna za spremiti se", rekao je Putnik kojeg je u drugom kolu svladao pobjednik turnira, Španjolac, David Alcaide.

Inače, Alcaide je u finalu na turniru u Italiji bio bolji upravo od spominjanog Souqueta. Treba još spomenuti plasmane ostalih hrvatskih igrača pa je tako Sudić zauzeo 65. mjesto, a Krolo i Pavošević 97. mjesto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!