Nogomet

Brazilci uzeli skoro sve

Vedran Attias • ponedjeljak, 29.06.2009.
Brazilci uzeli skoro sve
Foto: EPA

Brazilci su osim trofeja za najbolju momčad na Kupu Konfederacija uzeli i sve ostale pa je tako Kaka najbolji igrač, a Luis Fabiano prvi strijelac...

Iako će možda čudno zvučati, Brazilci nisu na turnir u Južnoafričku republiku došli kao prvi favoriti, no unatoč lošem početku, uspjeli su doći do kraja. Njihovi protivnici u finalu, SAD, izbacili su najveće konkurente Španjolce pa su tako Brazilci uzeli - sve.

Dan dramatičnih utakmica i preokreta, nakon utakmice za treće mjesto, nastavio se i u finalu u kojem su Brazilci okrenuli 0:2 i na kraju slavili. Iako nije zatresao mrežu, novi igrač Real Madrida Kaka - bio je sjajan: "Jako sam sretan što sam igrač finalne utakmice i cijelog natjecanja."

Naravno, Kaka se zahvalio svojim suigračima: "Kao što sam rekao i prije, ne bih bio igrač turnira da ga nismo osvojili i zbog toga se zahvaljujem suigračima".

Kolega iz reprezentacija i suparnik u Primeri, Luis Fabiano iz Seville, najbolji je strijelac turnira s pet golova, a kako Brazilci ne bi pobrali baš sve nagrade pobrinuo se američki vratar Tim Howard koji je proglašen najboljom "jedinicom" turnira.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!