Nogomet

Bradley: "Znakovi napretka postoje"

Vedran Attias • ponedjeljak, 29.06.2009.
Bradley: "Znakovi napretka postoje"
Foto: EPA

Reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država definitivno je najugodnije iznenađenje ovogodišnjeg Kupa Konfederacija i bit će opasni na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine...

Amerikanci su uz dosta sreće prošli skupinu i izborili nastup u polufinalu Kupa Konfederacija u kojem su pokazali da su - zaslužili prolaz. Naime, prekinuli su španjolsku seriju od 15 pobjeda zaredom te 35 utakmica bez poraza i gurnuli Španjolce u dvoboj za treće mjesto.

U finalu su protiv Brazila vodili 2:0, no nisu izdržali i na kraju su se morali zadovoljiti drugim mjestom. Unatoč porazu na kraju, izbornik Bob Bradley bio je zadovoljan nastupom svoje momčadi na turniru iako su bili blizu samog vrha: "Igrali smo dobro i sigurno nam ovakve utakmice samo pomažu, no osjećaj je loš nakon ovakvog poraza."

Razlog velikog preokreta Brazilaca, prema Bradleyju, jest - rani pogodak: "Primili smo gol za smanjenje rano u nastavku i to je prelomilo utakmicu jer smo se stavili u vrlo tešku situaciju." Ukupna ocjena ipak je pozitivna: "Igrali smo dobre utakmice protiv najjačih momčadi svijeta i kada, kroz vrijeme, naučimo držati isti nivo igre 90 minuta bit ćemo opasni, no znakovi napretka postoje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!