Vodeni sportovi

Barakude lako do prve pobjede

Matej Milanović • ponedjeljak, 20.07.2009.
Barakude lako do prve pobjede
Foto: EPA

Hrvatska je očekivano visoko porazila reprezentaciju Brazila na startu Svjetskog prvenstva u vaterpolu rezultatom 11:2. Ipak, naši su imali očajnu realizaciju igrača više, a Miho Bošković se nijednom nije upisao među strijelce. U drugom dvoboju skupine Crna Gora je lagano dobila Kinu, 14:4.

HRVATSKA - BRAZIL 11:2 (1:0, 3:0, 3:1, 4:1)

Svjetsko prvenstvo u vaterpolu, Prvo kolo skupine:

Rim, Foro Italico:

Vezane vijesti

Suci: Koganov (Azerbajdžan), Ghafouri (Iran)

Hrvatska: Pavić (7 obrana), Burić 1, Bošković, Dobud 2, Buljubašić 1, Antonijević 1, Karač 1, Bušlje, Sukno 2, Barač 2, Hinić, Obradović 1, Brzica (6 obrana) Izbornik: Rudić

Brazil: Cordeiro(8 obrana), Bertoluzzi, Marco Santos, Vita, Marcelo Franco, Machado, Silva 1, Ruda Franco, Seegerer, Felipe Franco 1, Mameri, Correa, Luis Mauiricio Santos Izbornik: Diaz

Igrač više: Hrvatska 2/8, Brazil 0/6

Peterci: Hrvatska 1/2, Brazil -

Hrvatska je uspješno startala na Svjetskom vaterpolo prvenstvu u Rimu, no nije sve djelovalo onako dobro kako bi trebalo. Utakmica je krenula odlično, već u prvom napadu Hrvatske odmah igrač više i pogodak Damira Burića s pozicije centra, prvi pogodak naše reprezentacije na ovom natjecanju.

Ostatak četvrtine pak bio je mučan. Naši su pokušavali šutevima izvana doći do pogotka, no bez efekta. Pred kraj četvrtine s dvije su vratnice čak zaprijetili i Brazilci.

U drugoj dionici stvari su krenule malo bolje, igra Brazila je ostala gotovo neprimjetna, a naši su puno bolje odigravali napade. Nažalost puno tih prilika sijevnulo je pored gola, završilo na njegovom okviru, ili direktno u rukama vratara Andre Cordeire. Ipak, i takvom igrom postigli smo tri pogotka. Sandro Sukno je s peterca povisio na 2:0, Nikša Dobud je s pozicije centra zabio treći pogodak, a četvrti je stigao iz kontre pogotkom Samira Barača.

U trećoj četvrtini postigli smo tek drugi gol s igračem više iz pet pokušaja za 5:0, a zabio ga je Ivan Buljubašić. U 21. minuti sjajno je s desne strane iz daleka pucao Frano Karač za šesti pogodak Hrvatske i postao šesti naš igrač koji se upisao među strijelce. Minutu kasnije stigao je i prvi pogodak Brazilaca kojeg je lijepim šutem postigao Felipe Silva. Prvi igrač s dva pogotka postao je Dobud koji je još jednom bio precizan s centra za 7:1.

U posljednoj četvrtini vidjeli smo i prvi pogodak Paula Obradovića, našao se na poziciji centra sam pred golmanom i realizirao lijepu akciju. Brazilci su uspjeli stići do drugog pogotka preko Felipea Franca, a zatim se na listu naših strijelaca dodao i Srđan Antonijević pomalo sretnim pogotkom za 9:2. Do kraja dvoboja Barakude su imale još jedan peterac, ali je Karač pogodio vratnicu. No, stigla su još dva pogotka za konačnih 11:2. Postigli su ih Sukno i Barač, koji je gol zabio s igračem više.

Dvoboj s Brazilom svakako ne može biti mjerodavan, no ima nekoliko činjenica koje pred ključan dvoboj s Crnom Gorom jako zabrinjavaju. Većina naših šuteva završavala je, ili na okviru gola, ili pored gola. S Crnom Gorom će biti potrebna puno veća preciznost. Zatim naš, na papiru, najbolji igrač Miho Bošković, nije uspio zabiti čak ni Brazilcima, a pokušao je u više navrata. Ipak, najgora je činjenica da smo vaterpolski anonimnoj reprezentaciji kao što je Brazil zabili samo tri pogotka iz osam prilika s igračem više.

CRNA GORA - KINA 14:4 (4:1, 3:2, 3:1, 4:0)

Naši protivnici u srijedu, s kojima ćemo odlučivati o prvoj poziciji u skupini i direktnom ulasku u četvrtfinale bit će reprezentativci Crne Gore. Danas su igrali s Kinom i lagano riješili prvu prepreku. Naši susjedi krenuli su odmah s 3:0. Dva pogotka Kine početkom druge četvrtine učinilo je utakmicu zanimljivom, pri rezultatu 4:3 za Crnu Goru.

No, Crnogorci su zabili pet uzastopnih pogodaka, a Kina je do kraja susreta postigla još samo jednog što je Crnoj Gori omogućilo velikih 14:4. Kod naših susjeda je najbolji bio Boris Zloković s četiri gola, a kod Kineza je dva zabio Feihu Tan. Obzirom i na našu današnju izvedbu s igračem više, posebno zabrinjava činjenica da je Crna Gora imala stopostotnu realizaciju, šest od šest.

SP 2009., skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Crna Gora14:4Kina
Hrvatska11:2Brazil
1Hrvatska 337:12+256
2Crna Gora 338:20+184
3Kina 318:34-162
4Brazil 312:39-270

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2009., skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Crna Gora14:4Kina
Hrvatska11:2Brazil
1Hrvatska 337:12+256
2Crna Gora 338:20+184
3Kina 318:34-162
4Brazil 312:39-270

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!