Vodeni sportovi

Mario: "U polufinalu ispraviti greške"

Maja Giljanović • nedjelja, 26.07.2009.
Mario: "U polufinalu ispraviti greške"
Foto: Davor Sajko

Prvak Mediterana iz Pescare krajem lipnja Mario Todorović je odličnu formu produljio i na PH u Rijeci i na Svjetsko prvenstvo u Rimu.

Mario Todorović je u Pescari na Mediteranskim igrama na 50 metara delfin isplivao hrvatski rekord (23,61) i osvojio zlatnu medalju, sljedeći je tjedan u Rijeci u polufinalu taj rekord još spustio (23,49), na Kantridi je osvojio srebro iza ponovno rekordera (23,36) Duje Draganje, a u Rimu je u kvalifikacijama svoj osobni rekord poboljšao još četiri stotinke.

U skupini 20. 20-godišnjaka je povukao svjetski prvak Roland Schoeman (22,90) tako da je isplivao 23,45 što mu je donijelo ukupno 15. rezultat kvalifikacija. "Odlično. Računali smo da će biti ili 15., 16. ili 17. mjesto. Bilo je povuci-potegni, ali smo ostvarili osnovni cilj plasmana u polufinale".

Sto učiniti za još više? "Grešaka je bilo. Prvih sam 25 metara bio dosta krut i tek sam se u drugih 25 opustio i uspostavio pravi ritam. Osim toga jutro je, prevruće je, ventilacija ništa ne pomaže i obilato se znojimo i dok mirujemo. Klime nema, a kostimi nas stišću nemilice".

Duje? "Odlično je plivao. 21,1 je vrijeme koje garantira finale".

Odlično su plivala obojica: prva naša utrka, 100 % učinak i dva polufinala prvog dana. Polufinale primjerice nije izborio Thomas Rupprath (23,49 kratak jednu stotinku), vukovarski Austrijanac Dinko Jukić je 46. (24,13), a nedostaju li kome Francuzi, Les Bleus su 50 delfin kolektivno propustili.

Svjetski rekorder u 25-metarskim bazenima i europski prvak u malim bazenima u Rijeci Amaury Leveaux i bivši (2005.) prvak Mediterana Frederick Bousquet odlučili su se fokusirati na slobodno (Leveaux 50, Bousquet 50 i 100) i štafetu 4x100 u kojoj su olimpijski viceprvaci i svjetska bronca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!