Nogomet

Miše: "Od početka kao favoriti"

Bernard Jurišić • srijeda, 29.07.2009.
Miše: "Od početka kao favoriti"
Foto: Kristijan Komarica

Hajdukova delegacija danas kreće na put prema sjeveru Slovačke, na prvu utakmicu 3. pretkola Europske lige. Trener Ante Miše održao je "pozdravno" druženje s novinarima uoči puta u Žilinu...

Hajduk danas kreće na svoj prvi veliki ispit ove sezone. Zadovoljstvo nakon što su kuglice ždrijeba u Nyonu spojile splitski i slovački klub sad treba pretočiti u nešto konkretno. Hajdukovci optimistično putuju u Slovačku, bez obzira na loš nedjeljni dojam iz Osijeka.

"Pogledali smo video zapis, Žilina je disciplinirana i dobra momčad, ali se može proć. Vidimo šansu i u prekidima, jer Slovaci igraju zonu kod prekida i moglo bi se tu iskoristiti. Nećemo se oslanjati samo na to, ali u svakom slučaju idemo ostvariti kvalitetan rezultat. Sastav se neće bitno mijenjati o odnosu na Osijek."

20 aduta za Žilinu

Vezane vijesti

Delegacija koja se nije proslavila u Osijeku pokušat će sprati ružan okus starta prvenstva u Žilini. 20 igrača putuje u Slovačku, a u odnosu na Gradski vrt ulaze Smoje i Cernat, a ispada Andrić.

U zrakoplov za Ostravu ulaze Subašić, Tomić, Maloča, Pandža, J.Buljat, Smoje, Rubil, Šerić, Strinić, Brkljača, Skoko, Gabrić, Cernat, Tičinović, Tomasov, Ibričić, Oremuš, Rodić, Paraiba i Vukušić.

Formaciju Miše neće mijenjati, ali trebat će nadomjestiti kapetana Andrića koji je zaradio crveni karton. Umjesto njega vjerojatno uskače Brkljača, ostatak bi mogao biti "prepisan" iz Gradskog vrta.

"Cernat? U puno je boljoj kondiciji nego kad nam se priključio, on sad može odigrati jedno poluvrijeme."

U ovakvim situacijama uobičajena floskula je "ostvariti pozitivan rezultat". ""Svaki pozitivan rezultat nam je dobar. Minimalan poraz? Ne, ne bih bio zadovoljan s 0:1."

Što ste vidjeli u analizi utakmice Žilina - Dacia?
"Vidjeli smo ambijent i igrače, tjelesno su snažna momčad, ali ne mogu reći koliko im je dobro Dacia parirala jer ne znam njihove kvalitete. Žilina zaslužuje respekt, ali moramo doći tamo samouvjereno i postaviti se od početka kao favoriti. Oni jesu domaćinska momčad, ali vidimo svoju šansu već u prvoj utakmici."

Jeste li vidjeli nekog posebnog igrača u žuti-zelenom?
"Jež i Mraz vode njihovu igru, imali su snažnog Oravca u napadu, ali smo dobili infomacije da je ozlijeđen. Ne čeka nas niti malo lagan posao, ali i dalje vjerujem da ćemo proći."

Hajdukova delegacija iz splitske Zračne luke kreće danas u 13:30 sati u češku Ostravu, a onda autobusom u Žilinu. Hajdukovi navijači službeno ne smiju biti na stadionu Žiline, no nema sumnje da će neki od njih "probiti obruč"...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!