Nogomet

Skoko: "U Žilini ćemo biti pravi"

Bernard Jurišić • srijeda, 29.07.2009.
Skoko: "U Žilini ćemo biti pravi"
Foto: Bruno Karadža

Josip Skoko povest će kao kapetan momčad Hajduka na prvom ovogodišnjem europskom iskušenju u Žilini. Zbog kartona koje još iz prošle sezone određuje Srđan Andrić, Skoko će izvesti bijelu momčad na travnjak...

Najčvršći dio Hajdukove momčadi u Žilini neće biti kompletan. Kapetan Srđan Andrić odrađuje crveni karton zarađen prošle sezone protiv Deportiva, ali će njegov "blizanac" Josip Skoko u veznom redu preuzeti kapetanske ovlasti.

Australski Hrvat zajedno s ostatkom momčadi jučer je gledao snimku između Žiline i Dacije iz 2. pretkola Europske lige. "Dobro drže raspored, igraju disciplinirano, ali teško je ocijeniti njihovu pravu kvalitetu na temelju jedne utakmice" i dodaje: "Europske utakmice daju dodatni motiv, ne bojim se za našu formu i mislim da ćemo već u Žilini biti pravi."

Vezane vijesti

Kakav rezultat priželjkujete u prvoj utakmici?
"Priželjkujem pobjedu, ako ne može tako onda da zabijemo gol ili da ga ne primimo."

Strahujete li od neuspjeha, cijela sezona gledat će se kroz prizmu još jednog europskog neuspjeha ako ne prođete Slovake?
"Ne bojim se ispadanja, ne razmišljam o tim stvarima. Razmišljam samo kako dati sve od sebe, da to izgleda što bolje."

Možete li usprediti snagu aktualnog i prošlosezonskog Hajduka?
"Teško mi je uspoređivati našu momčad s kraja prvenstva i današnju, ali nema tu velike razlike. Nedostaje nam Kalinić koji je radio razliku, naravno da je tako kvalitetnog igrača teško nadomjestiti. Mislim da smo po kvaliteti tu negdje, dobili smo neke druge dobre igrače."

Koga vidite kao Hajdukovu "lokomotivu" u upravo otvorenoj sezoni?
"Mislim da će ovo biti Ibričićeva dobra sezona. Dobro je radio na pripremama i mislim da je on igrač koji će stvarati razliku."

U Žilini ćete (službeno) biti bez navijača, koji su vam prošle sezone često biti presudni faktoru u nekim tijesnim utakmicama?
"Bit će malo neobično bez njih jer smo navikli na njihovo navijanje i njihova nam podrška puno znači. Uvijek je lijepo imati svoje navijače iza sebe."

U tandemu sa Skokom u Žilini bi trebao zaigrati Mario Brkljača, koji je na pripremnim utakmicama pokazivao zašto je bio na meti talijanske Siene. Četvrtak će otkriti je li "živi zid" Skoko - Brkljača jednako čvrst kao onaj Skoko - Andrić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!