Vodeni sportovi

"Hoću ispod 48 sekundi"

Maja Giljanović • srijeda, 29.07.2009.
"Hoću ispod 48 sekundi"
Foto: Davor Sajko

(Iz Rima za Sportnet.hr Maja Giljanović) Duje Draganja je vruć nakon utrke "rigao vatru" zbog prijavljenih vremena, ali ruke su Hrvatskog plivačkog saveza bile vezane rokom prijava koji je isticao 1. srpnja...

Duji Draganji je HPS istekom roka prijavio 49,49, a 26-godišnjak je rekordnih 48,25 isplivao 4. srpnja: "Zeznuto je plivati u ovakvoj skupini. Razlika je nemjerljiva, ovako ne znaš gdje si, ne znaš kako raspodijeliti snage, lako se prevariti. Pitanje je iz kojeg je suludog razloga Savez prijavio ovako loša vremena", izjavio je Draganja na prvu loptu.

Što se same utrke tiče kaže: "Dobro je, solidno, ali mogu bolje. Cilj je utrka ispod 48 sekundi".

Aleksej Puninski je također "zakinut". On je poslije roka isplivao 48,34, a u Rim je poslano samo 49,58: "Loše. Super sam se osjećao, toliko dobro da sam priželjkivao ići ispod 48. Još ne znam što se dogodilo, ali sam siguran da sam plivao u boljoj skupini da bi i rezultat bio bolji", izjavio je nakon 30. mjesta.

Pozitivne vibracije nije odavao ni Nikša Roki: "Dao sam sve, ali svoj sam rekord promašio više od sekundu. Teško je bilo očekivati više jer formu sam tempirao za Rijeku i Mediteranske igre. Nije lako nositi se s pritiskom i iščekivanjem što će biti tim više jer je moja špica prošla prije 20-tak dana".

Saša Imprić je jedini bio baš zadovoljan: "Kad isplivate svoj najbolji rezultat ne možete žaliti ni za čim. Možda sam mogao ispod 2:01, ali uopće nema veze. Uživam i u Rimu, ali i uopće i to mi je i bio cilj kad sam se počeo baviti plivanjem. Uživati u treningu, u utrkama, u boli".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!