Vodeni sportovi

Duje: "Dobar sam, ali ne dovoljno"

Maja Giljanović • srijeda, 29.07.2009.
Duje: "Dobar sam, ali ne dovoljno"
Foto: FaH

Duje Draganja je nakon osvojenog 15. mjesta na 100 metara slobodno još jednom 'prokleo' poliuretanske kostime i zažalio sto ni u polufinalu nije uspio probiti barijeru od 48 sekundi.

Hrvatski rekorder Duje Draganja je jutros u kvalifikacijama isplivao 48,18 i poželio utrku ispod 48 sekundi, ali u polufinalu je ostao na 48,25: "Super sam se osjećao sve do posljednjih 10 metara. Čak sam na trećih 25 metara podigao frekvenciju, ali u sedmoj su me stazi 'zarobila' dvojica sporih. Medalju ili Top 5 realno nitko nije ni očekivao, ali mi je krivo što nisam probio barijeru od 48 sekundi".

"Trenirao sam užasno naporno, tesko smo radili i dobar sam, ali očito nedovoljno dobar. Problem je i u kostimima. Meni koji imam 85 kilograma kostim ne donosi koliko donosi 100-kilasima. Evidentno je to i u drugim disciplinama. Peirsol primjerice na 100 ledno ili Magnini ovdje koji su ostali bez finala. Puno je novih lica, puno izmjena, ali što je dobro je sto sam ja tu konstanta. Detalji sada odlucuju, ali dogodine kad se vratimo na staro" (1. siječnja FINA vraća tekstil i zabranjuje poliuretan) "bit ce drugačije".

50 slobodno? "Riskantno je najavljivati 50-icu. Sprinterske su discipline lutrija, takve su utrke da vas najmanja greška eliminira i iz polufinala da ne govorim finala".

Ohrabrujuću je najavu ipak dao u bazenu u polufinalu na 100 m munjevitim startom i činjenicom da je u konkurenciji jednog Haydena, Magninija ili Grečina prvi (22,54) okrenuo na 50 m.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!