Ostali sportovi

Bolt i Gay, prvi dio

Maja Giljanović • subota, 15.08.2009.
Bolt i Gay, prvi dio
Foto: EPA

Olimpijski pobjednik i svjetski rekorder Usain Bolt te branitelj svjetske titule Tyson Gay bez pretjeranog su opterećenja odradili prvu rundu kvalifikacija na 100 metara. Jamajčanin je u četvrtfinale prošao trećim, a Amerikanac najboljim rezultatom kvalifikacija...

Olimpijski pobjednik i svjetski rekorder Usain Bolt se u devetoj (od 12) kvalifikacijskoj utrci prošetao do prvog mjesta i s 10,20 Jamajčanin je u svojoj prvoj utrci nakon trijumfa u Londonu (9,91) 24. srpnja zauzeo ukupno treću poziciju.

Njegov je najveći rival svjetski prvak iz Osake 2007. Tyson Gay bio još uvjerljiviji i u 11. skupini slavio ukupno najboljim rezulatom kvalifikacija 10,16: "Nisam pretjerano zadovoljan, moglo je i bolje", kratko je ocijenio svoju prvu utrku poslije pobjede u Stockholmu krajem srpnja (9,79). Upitan u kakvom su mu stanju prepone zbog kojih je prošli tjedan otkazao nastup u štafeti u Cottbusu Amerikanac je priznao: "Nije alarmantno, ali ih 'čujem'".

91 je sprinter nastupio, ali njih 89 su manje-više pratili samo rodbina i prijatelji: "Svi samo bruje o Boltu i Gayu, ali i mi ostali smo tu s razlogom", nezadovoljan je Darvis Patton čijih je 10,26 osvojilo drugu skupinu i Amerikancu donijelo četvrtfinale.

Brončani u Osaki Asafa Powell je nakon peripetija s Jamajčanskim savezom oko diskvalifikacije sa Svjetskog prvenstva zbog nedolaska u reprezentativni kamp (bivši svjetski rekorder i još njih četvero se 'zaigralo' i zamalo ostalo bez vize za Berlin) osvojio samo treće mjesto u trećoj skupini (10,28).

Najzvučnije žrtve prve runde su srebrni prije dvije godine Derrick Atkins s Bahama (10,44) i brončani na Europskom prvenstvu Slovenac Matic Osovnikar (10,52), a u Top 5 su još Britanac Dwain Chambers (10,18) na drugom, Kataranin Samuel Francís (10,21) na četvrtom i Francuz Christophe Lamaitre (10,23) na petom mjestu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!