Ostali sportovi

Suze Janet Jepkosgei

Maja Giljanović • nedjelja, 16.08.2009.
Suze Janet Jepkosgei
Foto: EPA

(Iz Berlina za Sportnet.hr Maja Giljanović) Svjetska prvakinja iz Osake od prije dvije godine Janet Jepkosgei proživjela je koloplet emocija nakon kvalifikacija utrke na 800 metara. Kenijka se u prvoj kvalifikacijskoj skupini na posljednjem zavoju saplela i pala, ali joj je uplakanoj kasnije stigla vijest da su suci presudili da ide dalje jer nije pala isključivo svojom krivnjom...

Janet Jepkosgei Busienei je nakon prvih 400 metara vodila u prvoj kvalifikacijskoj skupini utrke na 800 metara - 1:00,58 svjetske prvakinje najbrži je prolaz svih šest skupina - kad ju je u posljednjem zavoju Caster Semenya ugazila, Kenijka je izgubila ravnotežu, pala, ustala neozlijeđena i "došepesala" do cilja u maniri solidnije rekreativke (2:12,81).

Olimpijska se viceprvakinja (Peking 2008.) rasplakala, ali je nakon konzultacija sudaca odlučeno da će je se "prokrijumčariti" u polufinale. 26-godišnjakinja je 25. s više od osam sekundi sporija od posljednje koja je zaslužila prolaz dalje Kenie Sinclair (2:04,52).

Semenya koja je izazvala zbrku je osvojila utrku (2:02,51), ali se ozlijedila: "Pojma nemam što se dogodilo, samo sam u jednom trenutku vidjela da Kenijka pada, pokušala sam je izbjeći, ali sam u toj gužvi uganula gležanj. Ne znam hoće li sve proći dobro, otići ću na tretman, sada nisam pametna jer je jođ uvijek topao i ne znam boli li. Bude li boljelo, ne preostaje mi drugo nego odustati".

Top 3 u polufinalu su Ukrajinka Julija Krevsun (2:02,20), Talijanka Elisa Cusma Piccione (2:02,33) i Kubanka Zulia Catatayud (2:02,33), a olimpijska pobjednica Kenijka Pamela Jelimo (2:03,50) je 20.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!