Ostali sportovi

Bez Bolta i Powella štafeta posve obična

Maja Giljanović • petak, 21.08.2009.
Bez Bolta i Powella štafeta posve obična
Foto: EPA

Olimpijski pobjednici i svjetski rekorderi Jamajčani su bez svjetskog prvaka, svjetskog rekordera i olimpijskog prvaka Usaina Bolta i bivšeg svjetskog rekordera te brončanog na 100 metara Asafe Powella u kvalifikacijama su utrke na 4x100 metara zauzeli sedmo mjesto.

Nakon 45 minuta odgode zbog pljuska koji se sručio na Olimpijski stadion startale su kvalifikacije utrke štafeta 4x100 metara. Žrtve kvalifikacija su Nijemci kojima je u trećoj izmjeni ispala palica, a bez većeg su utroška energije prošli svi koji su trebali iako su olimpijski pobjednici i svjetski rekorderi Jamajčani u svojoj skupini mogli poštenije prionuti poslu.

Četvorka Jamajke istrčala je bez svjetskog prvaka, olimpijskog pobjednika i svjetskog rekordera i na 100 i na 200 metara Usaina Bolta, koji danas slavi 23. rođendan i oslobođen je posla tim više jer mu je 20-tak minuta kasnije proglašenje na 200 metara. Trčali su i bez bivšeg svjetskog rekordera Asafe Powella i bez sumnjivih zbog dopinga Yohanna Blakea, Marvina Andersona, Lansforda Spencea i Allodina Fothergilla, koje je Jamajčanski savez uz pritisak IAAF-a "na vlastiti zahtjev" povukao iz štafete. Clarke, Frater, Mullingsi Thomas istrčali su sekundu i pol sporije od pekinških 37,10 (38,60) i osvojili drugo mjesto iza Talijana (38,52), a ukupno su sedmi.

Najbrži su branitelji naslova Amerikanci u sastavu Trammell, Rodgers, Crawford, Patton (Tyson Gay je večeras očekivano posteđen napora) u vremenu 37.97 ispred brončanih u Osaki Britanaca (38,11) i srebrnog u Pekingu Trinidada i Tobaga (38,47).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!