Ostali sportovi

Biblijski potop odgodio natjecanje

Maja Giljanović • petak, 21.08.2009.
Biblijski potop odgodio natjecanje
Foto: EPA

Nakon prekrasnog četvrtka petak je svanuo uz munje i gromove. Cijeli je dan mjestimice padala kiša, ali pet minuta prije službenog starta natjecanja sedmog dana Svjetskog prvenstva u Berlinu se otvorilo nebo. Olimpijski je stadion nalik obližnjem olimpijskom bazenu u kojem "yours truly" uživa sve blagodati posla kojim se bavi, a nakon sat i pol koliko su čekali da kiša stane organizatori su napokon odlučili prekinuti natjecanje i odgoditi ga 40 minuta.

Povodanj u Berlinu doveo je u pitanje nastavak natjecanja sedmog dana 12. Svjetskog prvenstva, a što je u ovom trenutku poznato je da je natjecanje prekinuto i proglašena je odgoda od 40 minuta. Smiluje li se Wim Wandersovo "nebo nad Berlinom" druga kvalifikacijska skupina u bacanju koplja (M) će natjecanje nastaviti u 19:45, finale skoka u vis (M) je odgođeno za 20 sati, finale utrke na 200 metara (Ž) 21:40, finale utrke na 400 metara (M) 22 sata, a nama najzanimljivije finale diska sa Sandrom Perković po novom je u 21:20.

Od ostalih vijesti izdvojimo da je nakon Marokanca Jamela Chatbija u Berlinu objavljeno da je dopingirana i Nigerijka Amaka Ogoegbunam. Drugi je to pozitivan nalaz među više od 1000 koliko ih je obavljeno ili su u planu posljednja tri dana Svjetskog prvenstva.

Amaka Ogoegbunam koja je prošla u polufinale utrke na 400 metara s preponama i Nigerijci su je prijavili u štafeti 4x400 metara druga je pozitivna na doping-testu na 12. Svjetskom prvenstvu u Berlinu. 19-godišnjakinja je pala na testu obavljenom 18. ovog mjeseca nakon što joj je u krvi pronađen anabolički steroid visoko na listi zabranjenih kemijskih preparata.

Glasnogovornik IAAF-a Nick Davies je potvrdio: "A nalaz Ogoegbunam je pozitivan, a B nalaza se odrekla". Očekuje se da će Nigerijski savez drugoj posrnuloj na SP-u nakon marokanskog trkača na 3000 metara sa zaprekama Jamela Chatbija Ogoegbunam suspendirati na dvije godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!