Nogomet

"Bili smo pametniji"

Vedran Attias, Borna Rupnik • četvrtak, 17.09.2009.
"Bili smo pametniji"
Foto: Kristijan Komarica

Kapetan Anderlechta Olivier Deschacht nije se libio priznati da su Belgijci došli ovdje čuvati vrata i tako pokušati nadmudriti zagrebački sastav. U tome su uspjeli i nema druge nego im čestitati na izborenim bodovima...

Olivier Deschacht na terenu je više puta podviknuo na svoje suigrače, ali isplatilo se - Anderlecht je iz Maksimira odnio sva tri boda. Pred novinarima je bio miran i zadovoljan učinjenim.

Naime, Belgijci su došli po rezultat, a ne dojam. "Naša je taktika bila obrana. Prije smo u Zagrebu znali gubiti, i to s velikim razlikama te smo se pripremili u skladu s time. I dobro smo odabrali, defenzivna igra nam je donijela plod", prokomentirao je poslije susreta.

No, ne smatra da se njegova momčad ovom pobjedom prometnula u favorita skupine: "Ne zaboravimo da je i rumunjski predstavnik dobar. Mi moramo biti skromni i nastaviti marljivo raditi, samo tako možemo osigurati plasman dalje".

Dinamu je priznao da kvalitetu, pritom iznijevši ključnu istinu zagrebačkog ogleda: "Mi smo jednostavno bili pametniji. Naravno, trebalo je i malo sreće. Dinamo je dobra momčad, premda danas nije bio najbolji. Tehnički su potkovani i ne može se reći da su ispali iz utrke za nastavak natjecanja".

Nakon takve Anderlechtove prezentacije i još jednog maksimirskog razočaranja, stvarno se više nema što dodati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!