Nogomet

"Svima kojima sam bio smeće..."

Borna Rupnik • četvrtak, 15.10.2009.
"Svima kojima sam bio smeće..."
Foto: EPA

Argentina je plasman na Svjetsko prvenstvo osigurala minimalnom pobjedom u Urugvaju, a taj je rezultat konačno omogućio Diegu Maradonu da ponešto poruči svojim brojnim kritičarima...

Utakmica u Montevideu obilovala je žustrinom, oštrinom, pa i ponekom grubošću, ali Argentina je uspjela preživjeti sva urugvajska nastojanja i u naelektriziranoj atmosferi izboriti izravnu vizu za Južnoafričku Republiku.

Pobjedonosni je pogodak postigao Mario Bolatti, kojega je argentinski izbornik Diego Maradona u igru poslao kao zamjenu. Maradona se poslije utakmice obratio svima onima koji su ga u proteklom razdoblju spominjali u negativnom kontekstu.

"Svima onima kojima sam bio smeće, svima onima koji nisu vjerovali u ovu izabranu vrstu, poručujem da smo na Svjetskom prvenstvu sa svim počastima jer smo svladali momčad poput Urugvaja", izjavio je Maradona.

"Ja mogu biti samo crn i bijel. Nikada neću biti siv", dodao je, "a ujedno želim zahvaliti svim igračima što su mi omogućili tu privilegiju da odvedem Argentinu na svjetsku smotru. Želim zahvaliti i navijačima koji nas bodrili u Montevideu".

Argentinu je u Urugvaj dopratilo 2.000 navijača i s obzirom na viđeno, a posebno s obzirom na konačan ishod, sigurno nisu požalili.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometSP 2010.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!