Zimski sportovi

Riesch slavi, Hrvatice podbacile

Antonija Pavlić • subota, 14.11.2009.
Riesch slavi, Hrvatice podbacile
Foto: Davor Sajko

Maria Riesch, Lindsey Vonn i Tanja Poutiainen zadržale su prva tri mjesta u drugoj vožnji prvog slaloma sezone u Leviju i tako naznačile da će se međusobno boriti za prestiž u ovoj disciplini. Ana Jelušić i Nika Fleiss pokvarile su svoje nastupe iz prve vožnje; Ana je na koncu završila na 10. mjestu, dok je Nika osvojila slabašnu 25. poziciju.

Lindsey Vonn najbolje je odradila drugu vožnju premijernog slaloma sezone u Leviju, te tako pokazala kako joj prelazak na druge skije nije predstavljao preveliki problem. 25-godišnja Amerikanka ponovno je istaknula kandidaturu za slalomski Mali kristalni globus, za koji će se, barem prema prikazanome u prvoj utrci, boriti s Marijom Riesch i Tanjom Poutiainen.

Usprkos nešto slabijoj vožnji ukupnu pobjedu u konačnici je ipak odnijela Riesch, trijumfiravši s tek osam stotinki sekunde prednosti pred braniteljicom naslova iz prošle sezone. Treću poziciju zadržala je domaća uzdanica Poutiainen, premda s preko sekundom zaostatka za vodećom dvojkom.

Vezane vijesti

Odličan dan za obitelj Riesch upotpunila je i Marijina mlađa sestra Susanne doskijavši do četvrtog mjesta, a sjajan početak sezone ostvarile su i Austrijanka Michaela Kirchgasser, povratnica na skijaške staze nakon loma noge Marlies Schild, te apsolutna senzacija dana Njemica sa startnim brojem 50 Katharina Duerr.

Deveto mjesto iz prve vožnje Duerr je, potpuno zasluženo, popravila za dvije pozicije i time nagovijestila svoju veliku ekspanziju ove sezone. Mladoj Njemici mora se priznati velika hrabrost i odlučnost; nije se libila napasti stazu i obje vožnje odraditi s velikom dozom riskantnosti, premda joj je za bitno poboljšanje startnog broja bio dovoljan i sam ulazak u prvih 30.

Hrvatske skijašice Ana Jelušić i Nika Fleiss pak nisu oduševile. Koliko su nas razveselile hrabrim i točnim nastupima u prvoj vožnji toliko su nas na koncu i rastužile. Ana je osmo mjesto i priličnu mogućnost skoka pokvarila padom na desetu poziciju, dok je Nika pala za čak 11 mjesta - lošom, beskrvnom i prilično netočnom vožnjom na kraju se morala zadovoljiti diobom 25. mjesta s Finkinjom Sanni Leinonen.

Svjetski skijaški kup, Levi, slalom:
1. Maria Riesch (Njemačka, HEAD) 1:48.71
2. Lindsey Vonn (SAD, HEAD) +0.08
3. Tanja Poutiainen (Finska, VOLKL) +1.16
4. Susanne Riesch (Njemačka, HEAD) +1.33
5. Michaela Kirchgasser (Njemačka, ATOMIC) +1.61
6. Marlies Schild (Austrija, ATOMIC) +1.64
7. Katharina Duerr (Njemačka, FISCHER) +1.68
8. Šarka Zahrobska (Češka, Fischer) +1.98
9. Fanny Chmelar (Njemačka, HEAD) +2.44
10. Ana Jelušić (Hrvatska, ATOMIC) +2.91
...
25. Nika Fleiss (Hrvatska, ATOMIC) +3.71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.11.2009. u 20:37
    Nije to tako loše za početak :)
    Obrisan korisnik