Zimski sportovi

"Iznenađena sam pobjedom"

Antonija Pavlić • subota, 14.11.2009.
"Iznenađena sam pobjedom"
Foto: Kristijan Komarica

Lindsey Vonn priznala je kako je Maria Riesch unatoč maloj razlici zaslužila pobjedu u prvom slalomu sezone u Leviju. Njemica je, pak, bila prilično iznenađena pobjedom, no i sretna zbog još jednog dobrog rezultata i podija na finskom snijegu...

Maria Riesch i Lindsey Vonn u Leviju se gotovo uvijek ugodno osjećaju. Obje su, naime, upravo tu ostvarile svoje debitantske slalomske pobjede u Svjetskom kupu; Njemica 2004., Vonn prošle godine.

"Za mene je ova pobjeda malo iznenađenje, koliko god to čudno zvučalo, jer sam se na treninzima ove godine upravo u slalomu najgore osjećala", rekla je Riesch.

Vezane vijesti

"Cijeli tjedan sam se borila s pronalaskom prave postave opreme, a ni sa samopouzdanjem nisam bila na najboljim razinama. Ipak, u Leviju sam se već tri puta popela na postolje i to mi je zasigurno pomoglo da se opustim i dam sve od sebe."

"U zadnja dva dana treniranja ovdje shvatila sam koliko volim finski snijeg. Samo zbog toga mogla sam voziti s ovoliko samopouzdanja", otkrila je trenutačno druga skijašica svijeta.

Odmah iza nje, na samo osam stotinki sekunde razmaka smjestila se Amerikanka Lindsey Vonn.

"Solidno sam odradila prvu vožnju, no u drugoj sam napravila nekoliko sitnijih pogrešaka. Maria je odvozila dvije sjajne vožnje i sretna sam što je pobijedila. Zadovoljna sam sa svojim drugim mjestom; za mene je to sasvim solidan rezultat", rekla je braniteljica Velikog kristalnog globusa.

Mnogi su zbog promjene opreme sumnjali u njezine mogućnosti ove sezone, posebno u slalomu kao ipak nešto slabijoj disciplini, no ona je ponovno dokazala suprotno.

"Na podiju sam i mogu biti presretna na tome. Osjećam se odlično na novoj opremi, a i volim skijati u Leviju, planina me dosta podsjeća na Buck Hill u domovini. Bilo bi lijepo da sam ponovno pobijedila, no u donjem dijelu staze napravila sam jednu veću pogrešku, dok je Maria svoju vožnju odradila besprijekorno."

Dobar rezultat, s kojim može biti itekako zadovoljna s obzirom na okolnosti, ostvarila je i povratnica na staze nakon loma noge Marlies Schild. Šesto mjesto zasigurno će joj dati impuls za nastavak sezone.

"Sve je završilo mnogo bolje nego što sam očekivala. Potajno sam se nadala plasmanu u top 10, no teško je to izgledalo nakon tako duge stanke. Trebat će mi nekoliko tjedana da se uopće naviknem na snijeg i natjecateljsko skijanje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!