Nogomet

Može li Portugal preživjeti?

Goran Markuš • srijeda, 18.11.2009.
Može li Portugal preživjeti?
Foto: EPA

Mnogo ozbiljnijim i kvalitetnijim nastupom Portugalci su potpuno zasluženo slavili u prvom međusobnom ogledu sa Bosnom i Hercegovinom, no pitanje je mogu li preživjeti vruću atmosferu koja ih večeras bespogovorno čeka u Zenici...

Puno kvalitetnijom i konkretnijom igrom tijekom većine njihovog prvog međusobnog ogleda Portugalci su i bez velikog Cristiana Ronalda bili bolja momčad na terenu i potpuno zasluženo na uzvrat putuju s minimalnom rezultatskom prednošću.

S druge strane svoju šansu imali su i izabranici Miroslava Blaževića koji su čak tri puta pogađali okvir protivničkog gola, no na njihovu žalost lopta nije htjela iza leđa Eduarda. "Oni jesu kvalitetni, ali u Zenici će pasti - to im ja poručujem jer znam kakvo zajedništvo vlada kod nas", odmah nakon susreta izjavio je kapetan BiH, Emir Spahić koji će zbog problema sa kartonima uzvrat odgledati s tribina.

Upravo na navijače i atmosferu računa i iskusni Ćiro koji duboko vjeruje u uspjeh svoje reprezentacije: "Oni jesu favoriti i od toga ne treba bježati. Međutim, u nogometu ne pobjeđuju uvijek bolji i kvalitetniji i ne bi ovo bilo prvi puta da slavi hrabrija i odlučnija momčad."

"Atmosfera će biti za pamćenje, a mi ćemo već od prve minute krenuti sa apsolutnim pritiskom. Neće niti znati što ih je snašlo. Toliko sam uzbuđen da više ne mogu niti bistro razmišljati", zaključio je sveprisutni Ćiro.

Međutim, niti izabranici Carlosa Queiroza ne misle stajati i čekati na propast svojih snova. "Važno je da utakmicu otvorimo napadački. Ne smijemo podlegnuti pritisku s tribina i moramo igrati našu igru. Naravno, ako doguramo do završnice s izjednačenim rezultatom na semaforu bit će vrlo važno odraditi i čvrst posao u obrani", zaključio je Carvalho.

Već po prelasku granice izbornik Queiroz se bunio na loš tretman kako carinika tako i brojnih navijača koji su ih zajedno s naoružanim zaštitarima uz glasne zvižduke i uvrede otpratili do njihovog hotela. Međutim, Carvalho napominje da mjesta za razne alibije više jednostavno nema: "Dominantnom igrom moramo osigurati svoj nastup u Južnoafričkoj Republici. Uz ovakvu atmosferu Bosna nije bez šansi stoga je naš cilj kontrolirati igru i kad samopouzdanje poraste krenuti po taj prvi gol koji bi nam gotovo sigurno donio slavlje."

Dodatne kvalifikacije za SP 2010.

18.11.2009.
Francuska1:1 *Irska
Bosna i Hercegovina0:1Portugal
Slovenija1:0Rusija
Ukrajina0:1Grčka
14.11.2009.
Portugal1:0Bosna i Hercegovina
Irska0:1Francuska
Grčka0:0Ukrajina
Rusija2:1Slovenija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Dodatne kvalifikacije za SP 2010.

18.11.2009.
Francuska1:1 *Irska
Bosna i Hercegovina0:1Portugal
Slovenija1:0Rusija
Ukrajina0:1Grčka
14.11.2009.
Portugal1:0Bosna i Hercegovina
Irska0:1Francuska
Grčka0:0Ukrajina
Rusija2:1Slovenija

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.11.2009. u 15:37
    treba ciganima sve vratit
    Obrisan korisnik