Zimski sportovi

Vonn prošla bez prijeloma

Borna Rupnik • ponedjeljak, 28.12.2009.
Vonn prošla bez prijeloma
Foto: EPA

Lindsey Vonn okončala je veleslalom u Lienzu padom i ozljedom ruke. Amerikanka se zasad nije željela upuštati u prognoze o oporavku jer želi pričekati mišljenje stručnjaka...

Vodeća skijašica u ukupnom poretku Svjetskog kupa, Amerikanka Lindsey Vonn, pala je u prvoj vožnji veleslaloma u Lienzu nakon što je zakvačila jedna vrata. Iako su prve vijesti navodile manje prijelome na više mjesta, čini se da njezina ozljeda nije teže naravi.

Koliko će dugo izbivati sa snijega zasad je nepoznato, a 25-godišnja Amerikanka odmah je prevezena u bolnicu na preglede. "Ruka me strahovito boli", izjavila je nedugo poslije nesretnog pada.

"Ne znam još plan oporavka jer se moram konzultirati sa specijalistima", dodala je Vonn u razgovoru za austrijske medije, a navodno nije nemoguće ni da se već u utorak okuša u slalomu.

Prema mišljenju Wolfganga Meiera, trenera njemačke skijaške reprezentacije, Vonn bi trebala biti spremna za nastup na najvećem zimskom događaju sezone - Olimpijskim igrama u Vancouveru. On smatra da bi se američka skijašica u najgorem slučaju mogla oporaviti već za "dva do tri tjedna".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!