Zimski sportovi

"Svjetska titula mi daje samopouzdanje"

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 28.12.2009.
"Svjetska titula mi daje samopouzdanje"
Foto: Kristijan Komarica

Kathrin Hölzl upisala je drugu ovogodišnju veleslalomsku pobjedu poslije Aspena i preuzela vrh poretka veleslalomašica, no nije htjela prokomentirati šanse za olimpijsku medalju. Svjetska prvakinja razmišlja samo o prvoj sljedećoj utrci - već sutra u Lienzu se vozi slalom...

Kathrin Hölzl upisala je u četvrtom veleslalomu sezone u Lienzu drugu ovogodišnju pobjedu i sa 100 osvojenih bodova na čelu veleslalomskog poretka prestigla Austrijanku Kathrin Zettel.

"Titula svjetske prvakinje daje mi puno samopouzdanja, a to za sada uz snažne pripreme daje dobre rezultate", rekla je sretna pobjednica.

"Mogu biti iznimno zadovoljna što me ozljede zaobilaze u širokom luku. Za sada sam presretna sezonom, no želim se popeti i na stepenicu više u karijeri. Neću se zaletjeti i pogriješiti u tome, trenutačno ne razmišljam o eventualnoj medalji u Vancouveru, u mislima mi je samo sutrašnji slalom", hladne glave rekla je Hölzl.

Najveći pomak na kraju utrke učinila je Manuela Moelgg, koja je nakon prve vožnje zauzimala 13. poziciju. "Staza je u drugoj vožnji bila izvrsno pripremljena, pogotovo u središnjici gdje sam i odradila najbolji posao. Pobjeda mi je izmaknula za 5 stotinki, no jednom će mi se valjda i posrećiti."

Rezultat karijere na trećem mjestu ostvarila je Francuskinja Taina Barioz. 21-godišnja skijašica iz Courchevela spojila je dvije vrlo dobre vožnje i na koncu zadržala mjesto iz jutarnje utrke.

"Na treninzima nisam briljirala, zbog još ne shvaćam što sam učinila. Potpuno sam iznenađena, ovako nešto ni u snu nisam očekivala. Imala sam dosta problema s formom i ozljedama, posebno koljenom, no sada je sve u redu i drago mi je da sam se konačno uspjela plasirati na pobjedničko postolje", govorila je mlada skijašica.

Najbolja domaća skijašica danas je bila Kathrin Zettel, koja je podijelila 5. mjesto s Viktorijom Rebensburg. "Za mene je od rezultata važnija činjenica da mogu normalno skijati. No, ne mogu se žaliti niti na konačan ishod, zadovoljna sam", rekla je aludirajući na lakše napuknuće ligamenata koje je "zaradila" nedavno na treningu.

Vodeće u redoslijedu Svjetskog kupa Lindsey Vonn i Maria Riesch razočarale su ne završivši ni prvu vožnju. Vonn je u padu ozlijedila ruku, zbog čega je pod znak pitanja dovela nastup u sutrašnjem slalomu, dok je Riesch promašila vrata, vjerojatno i pod utjecajem pada najbolje prijateljice.

"Sigurno je da mi je Lindseyin pad i odgoda starta malo poremetilo koncentraciju, no to ne smije biti izlika za loš nastup", svjesna je bila Njemica, koja će sutra biti najveća favoritkinja za pobjedu u slalomu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!