Zimski sportovi

Kostelić promašio drugu vožnju

Branimir Korać • srijeda, 06.01.2010.
Kostelić promašio drugu vožnju
Foto: Kristijan Komarica

15 tisuća gledatelja okupilo se na Sljemenu kako bi bodrilo slalomaše, a prije svih ipak naše reprezentativce. Međutim, Ivica Kostelić nije uspio završiti prvu vožnju i neće ga biti u borbi za bodove. Najbrži u prvoj vožnji bio je daleko ispred svih Reinfried Herbst...

Gotovo dvostruko više gledatelja nego što je to bilo u nedjelju kada su nastupale skijašice, skupilo se na Sljemenu kako bi popratilo slalomsku utrku skijaša. Naravno, najviše njih nadalo se velikoj vožnji Ivice Kostelića, no Kostelić neće nastupiti u drugoj vožnji.

Ivica je iz startne kućice krenuo sa startnim brojem tri, prvi dio staze odradio je oprezno i bez većih problema te je na prolaznom vremenu zaostajao 55 stotinki. Neposredno nakon prolaznog vremena dolazi kraj, Kostelić nije uspio dobro proći kroz jedna vrata i izletio je te ostao bez bodova i druge vožnje.

Unatoč velikom razočaranju, atmosfera na Sljemenu nije posustajala i skijaši su uživali veliku podršku tijekom cijele utrke.

Prvu vožnju daleko najbolje odradio je Reinfried Herbst. Austrijanac je prvi izišao na stazu, odvezao bez pogreške i kasnije se pokazalo kako je bio prebrz za ostale protivnike.

Najviše mu se uspio približiti Giuliano Razzoli, Talijan koji je uspio Herbsta pobijediti na utrci Europskog kupa u Obereggenu prije nešto manje od mjesec dana. U Zagrebu je Razzoli zaostao 64 stotinke, a zaostatak je "nabio" u posljednjem dijelu staze nakon što je bio vrlo dobar na prva dva prolaza.

Treću poziciju drži još jedan Talijan i to Manuel Moelgg, unatoč tome što nije odvezao sjajno i napravio je u donjem dijelu staze nekoliko pogrešaka. Moelgg je ujedno i posljednji koji zaostaje manje od sekunde, a ostatak društva je u velikom zaostatku za Herbstom.

Treba istaknuti dobre vožnje Francuza Stevea Missilliera koji je trenutno šesti, Slovenca Mitje Valenčiča koji drži sedmu poziciju i Švicarca s moldavskom putovnicom Ursa Imbodena koji zaključuje prvih deset.

Drugu vožnju neće vidjeti niti Natko Zrnčić-Dim koji je s velikim zaostatkom van 30 najboljih, Ivan Ratkić koji je 46. te Dalibor Šamšal i Danko Marinelli koji su izletjeli.

Slalom, Sljeme, prva vožnja:
1. Reinfried Herbst (Austrija) 50:48
2. Giuliano Razzoli (Italija) +0.64
3. Manfred Moelgg (Italija) +0.99
4. Mario Matt (Austrija) +1.14
5. Julien Lizeroux (Francuska) +1.39
6. Steve Missillier (Francuska) +1.48
7. Mitja Valenčič (Slovenija) +1.53
8. Benjamin Raich (Austrija) +1.66
9. Mattias Hargin (Švedska) +1.69
10. Urs Imboden (Moldavija) +1.70
...
36. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska) +3.28
...
46. Ivan Ratkić (Hrvatska) +4.63

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!