Zimski sportovi

Lizeroux se ipak brije

Antonija Pavlić • srijeda, 06.01.2010.
Lizeroux se ipak brije
Foto: Davor Sajko

Julien Lizeroux ipak nije slavio na Sljemenu, no stigao je do pobjedničkog postolja i - konačno će obrijati bradu. Guliano Razzoli doskijao je do prve pobjede u karijeri, nakon što je upravo u Zagrebu prošle godine stao na prvo postolje, dok je Manfred Moelgg na drugom mjestu upotpunio veliki talijanski dan na Sljemenu i prvi puta nakon Garmischa prošle godine upisao plasman među najbolja tri...

Julien Lizeroux obećao je da će u slučaju pobjede na Sljemenu obrijati bradu. Trijumf ipak nije ostvario, no i treće mjesto bilo je dovoljno da se konačno odluči na promjenu imidža. "Definitivno brijem bradu večeras", našalio se.

"Želim zahvaliti svim ljudima koji su radili na stazi i napravili odličan posao. Bila je ovo sjajna utrka - poštena i zabavna. Teško je biti brz u Zagrebu, a u slalomu se pak uvijek odvija borba između skijaša i staze."

Snježnom kraljicom započeo je gorući siječanj. "Odlično je siječanj startati postoljem. Dobro skijam i ovaj rezultat mi je samo poticaj za daljnje utrke. Sada ću se dobro odmoriti i pokušati što više oporaviti, već me u Adelbodenu čeka novi ispit."

Drugoplasirani Manfred Moelgg ostvario je sedmo vrijeme druge vožnje i plasirao se na pobjedničko postolje, dodatno time razveselivši Talijane. "Moram komplimentirati organizaciji, nije lako kvalitetno pripremiti ovu stazu. Drugu vožnju sam odradio bolje no prvu, premda sam na startu napravio malu pogrešku. No, rezultatom sam zadovoljan, ovo mi je prvi podij nakon Garmischa prošle godine, a na pobjedu ću ipak morati još malo pričekati. Giuliano je danas bio iznimno brz", misli simpatični Talijan.

Što od njega možemo očekivati u nastavku sezone? "Fokusiran sam na Olimpijske igre. Namjeravam se dobro pripremiti jer i male pogreške na tako velikom natjecanju mogu odlučiti. U dobroj sam formi i nadam se da ću u svakoj sljedećoj utrci biti sve bolji. Naravno, vrhunac priželjkujem u veljači."

Giuliano Razzoli prošle je godine u Zagrebu doskijao do prvog postolja, u međuvremenu je ostvario drugo vrijeme u Kranjskoj Gori, a sada se vratio na Sljeme i - pobijedio. "Sljeme je uvijek fantastična utrka s posebnom, jedinstvenom atmosferom. Lijepo je što cijela publika navija i za onog s posljednjim startnim brojem. Čestitam organizatorima na pripremi staze, zbog vremena im zasigurno nije bilo lako."

"Krenuo sam na pobjedu u drugoj vožnji; volim ovu stazu i riskirao sam premda je bilo teško voziti s 29. startnim brojem. Dao sam sve od sebe i uspio. Dobro sam trenirao, radio na konzistentnosti i želim ovako nastaviti i u sljedećim utrkama. Naravno da ću ovu pobjedu proslaviti, napravit ću interni tulum", otkrio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!